Arturo 17 Posted January 8, 2010 No to nieźle to zrobili czyli Jorge jest ich producentem tak ?? no tak jeżeli coś już by się stało bo nie było by to draśnięcie jest ona bardzo mocja może i by nawet mogła rozszarpać rękę to Jorge miało by gorszą opinie chociaż jak na moje mogli by więcej nowości robić i mniej zabójczych Quote
Ponq 2 Posted January 9, 2010 Heheh, tylko czemu wszystkie petardy fenixa trzymaja poziom, a te z logiem jorga sa badziewne? Quote
Poki 17 Posted January 9, 2010 Jorge, hmmm dobra firma, ale w tym roku popsuła niektóre swoje produkty. Również cenowo zniechęciła do zakupów na taką skale jak się planowało. Ma w swojej ofercie szereg wyrzutni, które są bardzo dobre. Jednak na obecnym rynku powinna zacząć robić kroki do przodu, gdyż w niedalekiej przysżłości może stracić na konkurencyjności. Quote
mantis 513 Posted January 9, 2010 Dam głowę, że z Gaoo i jego Krachmenami jest podobnie jak z Fenixem. Jorge pod przykrywką. Heheh, tylko czemu wszystkie petardy 'fenixa' trzymaja poziom, a te z logiem jorga za badziewne? Te co trzymają poziom są mocne. Mocne = niebepieczne? W razie wypadku Jorge nie traci reputacji jeśli chodzi o bezpieczeństwo sprowadzanych wyrobów.Swoją drogą na ich stronie jest taki tekst:Jesteśmy polską firmą handlową i chińskim PRODUCENTEM. (...) Jorge posiada własne inwestycje w Chinach. NASZĄ PRODUKCJĄ i dostawami kieruje chińskie biuro Jorge, założone w 2004 roku w miejscowości Liuyang. W odległości pół godziny drogi od biura, wśród zielonych wzgórz, znajduje się NASZA FABRYKA. Koncentrujemy się tu zwłaszcza na PRODUKCJI bomb oraz wyrzutni. Naszym celem jest doskonały produkt, który zachwyci Was pomysłem, kolorem i kształtem. Źródło: http://www.jorge.com.pl/jorge-ofirmie.htmlJednym słowem można powiedzieć, że Jorge jest nie tylko importerem, ale też producentem. Jednak nie jest powiedziane, że wszystko w ich asortymencie pochodzi tylko od ich fabryki. Quote
Ponq 2 Posted January 9, 2010 Heheh, tylko czemu wszystkie petardy 'fenixa' trzymaja poziom, a te z logiem jorga za badziewne? Te co trzymają poziom są mocne. Mocne = niebepieczne? W razie wypadku Jorge nie traci reputacji jeśli chodzi o bezpieczeństwo sprowadzanych wyrobów. Uwazasz, ze inne produkty jorga sa bezpieczniejsze od tych fenixa? Szoki, z ktorych wylatuja zatyczki przy wybuchu? Rzymskie ognie, ktore zamiast wypuszczac kulki wysoko do gory strzelaja po bokach? Czy wariaty, ktore wzlatuja w niewiadomo jaka strone? Z reszta wszystkie inne produkty moga byc niebezpieczne jak sie je nieodpowiednio uzywa. Quote
FireMan 0 Posted January 9, 2010 Zapewne wiecie również , że firma Fenix jest jednocześnie oddziałem sprzedaży detalicznej Jorge w Zielonej Górze :razz: Dodatkowo nie raz , gdy miałem okazję rozmawiać telefonicznie z Czerwieńskiem przedstawił mi się pan , którego nazwisko widnieje z tyłu na opakowaniu FP3 New :mrgreen: Quote
Mlody 0 Posted January 9, 2010 Jorge świetna firma lecz w tym roku ma konkurencje z triplexem : > Quote
CraVen 16 Posted January 10, 2010 Praktycznie Najtańsze najlepszej Jakości Nie to co kometa czy Hestia zawiodłem się na Hestii Kupiłem wyrzutnie za 25.99 12 strzałów efekt??? Leciało do Góry na czerwono zero huku zero efektu żenada :evil: Quote
Szatek185 4 Posted January 11, 2010 Praktycznie Najtańsze najlepszej Jakości Nie to co kometa czy Hestia zawiodłem się na Hestii Kupiłem wyrzutnie za 25.99 12 strzałów efekt??? Leciało do Góry na czerwono zero huku zero efektu żenada :evil: tak jasne... nawet nie miałeś 1 wyrzutni hestii... <hah> (wiem, bo razem strzelaliśmy) Jorge praktycznie nigdy mnie nie zawiodło... no może raz przy wyrzutni Cravena Super Show 6. Ta wyrzutnia to beznadzieja Quote
CraVen 16 Posted January 11, 2010 tak jasne... nawet nie miałeś 1 wyrzutni hestii... <hah> (wiem, bo razem strzelaliśmy) Jorge praktycznie nigdy mnie nie zawiodło... no może raz przy wyrzutni Cravena Super Show 6. Ta wyrzutnia to beznadzieja Nie było Cie byłeś w płocku więc się nie odzywaj.Apropo super show 6 nie takie złe pozdro :grin: Quote
mantis 513 Posted January 11, 2010 Super Show 6. Ta wyrzutnia to beznadzieja Dziwne, bo na tym Sylwku odpalałem i była genialna. Quote
CraVen 16 Posted January 11, 2010 Super Show 6. Ta wyrzutnia to beznadzieja Dziwne, bo na tym Sylwku odpalałem i była genialna. Odpalałeś tą z biedronki za 24.99zł 10 shot :?: Quote
Arturo 17 Posted January 11, 2010 Czytaj ze zrozumieniem ale na moje coś chyba kręcisz ;P wątpię żeby wyrzutnia była taka że nie daje ani huku ani efektu a po za tym raz mówisz 12 strzałów a teraz 10 Quote
mantis 513 Posted January 12, 2010 Odpalałeś tą z biedronki za 24.99zł 10 shot :?: Normalnego Super Show 6 z Intermarche za 30zł. Quote
Guest karmel5061 Posted January 12, 2010 Normalnego Super Show 6 z Intermarche za 30zł. Ja miałem Super Show 6 z Savi za 24,99 zł i była super! Quote
Poki 17 Posted January 13, 2010 Dałem 4-czke. Wcześniej zasługiwali na 5-tke, ale po ostatnich zawirowaniach z cenami i efektami niektórych produktów musiałem odjąć im ten 1 pkt. Mimo tego, że wciąż są w czołówce dzięki szerokiej gamie produktów to najwyższy czas by zaczeli trochę walczyć o klienta. Choć ich wyrzutnie wciaż budzą podziw to jednak pojawiły się tańsze i konkurencyjne zamienniki innych importerów. W art. różnych jak np. cyrkach przegrywają chociażby z kometą. No nic zobaczymy co przyniesie ten rok.... Quote
mpiwowski 183 Posted July 27, 2010 Kolejna bateria Jorga:JW4015 - HORIZONEfekt: MIENIĄCE SIĘ ZIELONE GWIAZDKI, BŁYSZCZĄCE ZŁOTE KOMETYPakowanie: 4/1Liczba jednostek sprzedaży w kartonie: 4Kaliber: 30 mmIlość strzałów: 25Układ efektu: ICzas efektu: 30 s.Wymiar: 805,5 mm x 238,5 mm Quote
velibrum 12 Posted July 27, 2010 "BŁYSZCZĄCE ZŁOTE KOMETY" - czyżby chodziło o glittering willow? Chyba że Chińczycy wynaleźli coś nowego Quote
mpiwowski 183 Posted August 13, 2010 Wyrzutnia JW4054 Copernicus zmieniła nazwę jak i poligrafię. Od teraz wygląda i nazywa się tak:JW4054 The HunterTo jedyna zmiana od Jorge. Quote
Filip 5 Posted October 1, 2010 Zarombisty importer, nigdy nie trafiłem na problem z petardami firmy Jorge ani rakietami czy wyrzutniami.. No ale jednak JC03-K to wielki fail.Głośne huki, ładne efekty, długie lonty i długo palące się(bezpieczności nigdy nie za wiele) petardy mają dużo siarki. Quote
mpiwowski 183 Posted October 27, 2010 Pojawiły się 2 nowe fontanny w ofercie: LINK (na samym dole) Quote
Szatek185 4 Posted October 27, 2010 Cóż... jorge zawsze świetne itp. a teraz się pogorszyło ;P TRIPLEX wysadził jorga z siodła ;P Quote
a3z4 1 Posted November 9, 2010 Na sylwestra kupuje trochę (1/3) fajerwerków Jorge. Głównie dlatego że w moim mieście są dostępne tylko w dwóch sklepach po nieco wysokiej cenie. Ogólnie to firma robi dobre fajerwerki ale jakoś nie podobają mi się ich efekty. Quote
Recommended Posts