Jump to content

Recommended Posts

Posted

no to gratuluję pomysłu z polewaniem lontu. tylko jak ci wybuchnie w rece, to sie potem nie dziw..

• 4 weeks later...
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak slyszalem to te petardy maja jakos malo bassu , ale bardziej pisk . Czy to prawda ? Czy one sa dosyc oplacalne? Chyba sobie skombinuje na nastepny rok jedna , ale jak widzialem to tylko sa na bazarkach .

Posted

lepiej zrobisz jak zainwestujesz w achtungi z Hestii zamiast w big taigera
Z achtungami Hestii nic nie moze się równać, nawet mega jumbo są słabsze

Guest Felix1
Posted

Lubiłem tą petardę byłem przekonany że jest świetna jednak po sylwku zmieniam zdanie. Głośniejsza od niej jest już SUPER PETARDA z Hestii a tańsza zarazem. Według mnie nie warto kupować Big tigerów, jak poprzednik napisał lepiej kupić Achtungi

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie... Bo na dole tych petard jest sznurek, czy to też jest zapłon? Po przez wyrwanie sznurka petarda się odpala czy co? Bo może są 2 formy odpalania, ten lont i to o czym mówie ;P Niech ktoś mnie oświeci.

Posted

Ten sznureczek jest taki sam jak w Mega Jumbo. Polecam Ci zawiesić petardę na tym sznurku gdzieś ... będziesz miał większe prawdopodobieństwo, że petarda odpali. Poprostu proch w środku nie jest "upchany", tylko jest jego mała garstka, która wala sie po ścianach petardy, a jak powiesisz, wszystko spadnie na dół i lont bezpośrednio dojdzie do prochu, a nie tylko iskra od tego lontu ;). Pozdro.

• 4 months later...
  • 3 months later...
Posted

@Janek
O tuż się mylisz. Ten sznureczek jest np. do zawieszenia petardy w powietrzu. Porównajcie sobie wybuch big tigera na ziemi a w powietrzu. Duża różnica, aż uszy bolą.

Posted

A mnie się wydaje, że to zapłon.
Mam Big Tigery jeszcze chyba i widze, że sznurek jest zalany czymś co wygląda jak siarka.
Co do tego że BT wali lepiej w powietrzu - 100% racji.

Posted

PyroRuszek o tym też mówiłem ;). Nie wiem jak z tigerami, ale w Mega Jumbo nawet TRZEBA zawiesić tak petardę, ponieważ istnieje duże ryzyko, że będzie niewybuch.

• 11 months later...
  • 2 years later...
Posted

Do czego jest ten sznurek z tylu

Posted

Po to abyś mógł ją gdzieś zawiesić na jakiejś gałęzi czy coś.

Posted

Po to abyś mógł ją gdzieś zawiesić na jakiejś gałęzi czy coś.

bo ja myślałem ze to jest zapalnik jakiś każdy mi mówił ze to zawleczka ale balem się wyciagnac
Posted

Według mnie ta petarda jest bardzo słaba.

Posted

Według mnie ta petarda jest bardzo słaba.

teraz to przesadziłeś ... nie wypisuj takich bzdur
Posted

teraz to przesadziłeś ... nie wypisuj takich bzdur

Ok sorry, pomyliłem z TC-5B
Posted

Ok sorry, pomyliłem z TC-5B

achtung jest minimalnie mocniejszy od big tigera
  • 2 weeks later...
Posted

To jak jest w końcu z tegorocznymi Big Tigerami? Warto w nie inwestować?