mantis 566 Opublikowano 12 godzin temu W dniu środa 17.12.2025 Sejm nie odrzucił weta prezydenckiego z 02.12.2025 w sprawie ustawy łańcuchowej. Pirotechnika w Polsce jak na razie broniona jest skutecznie. https://www.prawo.pl/prawo/sejm-nie-odrzucil-weta-do-ustawy-lancuchowej,536407.html 2 Cytuj
sebastiank96 5 Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) W komisjach sejmowych dalej są dwa projekty ko i lewicy może te też zawetuje Edytowane 6 godzin temu przez sebastiank96 Cytuj
piro Edward 2 Opublikowano 9 godzin temu Kluczowe założenia projektu: Zakaz łańcuchów: Całkowity zakaz trzymania psów na uwięzi. Kojce: Uregulowanie minimalnych wymiarów kojców, definiowanie kojca jako miejsca, z którego pies nie może się samodzielnie wydostać. Kastracja: Obowiązkowa kastracja psów i kotów nieprzeznaczonych do hodowli. Rejestracja: Obowiązkowe znakowanie i rejestracja psów i kotów. Kary: Zwiększenie kar za znęcanie się nad zwierzętami. Fajerwerki: Zakaz używania fajerwerków. Cytuj
sebastiank96 5 Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, piro Edward napisał(a): Kluczowe założenia projektu: Zakaz łańcuchów: Całkowity zakaz trzymania psów na uwięzi. Kojce: Uregulowanie minimalnych wymiarów kojców, definiowanie kojca jako miejsca, z którego pies nie może się samodzielnie wydostać. Kastracja: Obowiązkowa kastracja psów i kotów nieprzeznaczonych do hodowli. Rejestracja: Obowiązkowe znakowanie i rejestracja psów i kotów. Kary: Zwiększenie kar za znęcanie się nad zwierzętami. Fajerwerki: Zakaz używania fajerwerków. Masz rację mój błąd ale jeszcze są w komisjach dwa projekty jeden ko drugi lewicy ciekawe czy Nawrocki je zawetuje Cytuj
Moloch 187 Opublikowano 3 godziny temu Chore przepisy. Czemu niby ja mam kastrować swojego zwierzaka. Przecież to jest znęcanie się nad zwierzęciem... 1 Cytuj
sebastiank96 5 Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Moloch napisał(a): Chore przepisy. Czemu niby ja mam kastrować swojego zwierzaka. Przecież to jest znęcanie się nad zwierzęciem... Dokładnie zgadzam się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi