wapster 0 Posted November 14, 2017 Jest pomysł i możliwość abyśmy My, społeczność ForumFajerwerki.pl stworzyli naszą własną wyrzutnie, "IDEALNĄ". Jest to wstępny pomysł i temat do rzucania luźnych opinii i sugestii. Moglibyśmy zrobić poligrafie(grafikę etykiety), wybrać nazwę, kaliber(mógł by być MIX), ilość strzałów, rodzaj efektów i czy była by to pionowa, kątówka, mix. No i cena. Możliwości jest wiele. Wyrzutnia była by dostępna tylko w wybranych sklepach Internetowych i na forum. Niebyła by sprzedawana w hurcie. Niema potrzeby deklaracji zakupu takiej wyrzutni. Czekam na Wasze opinie, sugestie no i dyskusje. Quote
wapster 0 Author Posted November 14, 2017 jak będzie się nazywać mpiwowski to biorę z marszu xD eee... nie wydaje mi się aby się tak nazywała. Quote
mpiwowski 183 Posted November 14, 2017 eee... nie wydaje mi się aby się tak nazywała. To słabo, nie biorę xD Quote
Saek 1 Posted November 14, 2017 Koniecznie w układzie mix. Efekty: wszelkie "rozgwiazdowce" -(wave ,brokat, itp), piwonie multikolorowe, glitering złoty, czerwony kaliber 30mm minimum 49 strzałów Pionowe strzały: po 3 do 5 ładunków w jednej serii w odstępie 0,3 sek. między wystrzałami. Kątowe - wszystkie ładunki (3-5) w serii wylatują jednocześnie Każda seria inny efekt. Pionowe na przemian z kątowymi. Quote
DawidPirotechnik 4 Posted November 14, 2017 Jak już się bawić to 100-150 strzałów. Tylko nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek na fajerwerki a 100 czy 150sh na pewno tania nie bedzie Ja bym proponował wyrzutnię 49sh Quote
wapster 0 Author Posted November 14, 2017 ja tez uważam że 250zł to max, jako cena końcowa(sprzedaży detalicznej). Quote
damian7878 99 Posted November 14, 2017 Doskonały plan stworzenia czegoś ekskluzywnego Uważam,że wyrzutnia powinna mieć kaliber 1,2 i 1,0,mieć ok 80s.Wizualnie powinna być dopasowana do rzeczywistych efektów.Kostka musi mieć układ prosty,kątowy i strzelający seriami.Sądzę,że powinna strzelać na przemian różnymi układami.Kostka musi zawierać efekt brokatu,złotych wierzb,złotych palm,trzeszczących palm,trzeszczących wierzb,niebieskich gwiazd,wielobarwnych piwonii,zielonych dalii z trzaskiem i oczywiście crakling.Taka chmura craklingu w finale w układzie strzelającym seriami która wbiła by w ziemię publikę.Bateryjka ma być bardzo dynamiczna.Jak tworzyć coś to z rozmachem,coś wyjątkowego,odmiennego i niezwykłego czyli dużo różnych efektów w różnych układach strzelania Quote
hl1030 10 Posted November 15, 2017 Pomysł bomba klasa!!! Co do efektu to coś naprawdę rzadkiego w amatorce ale zarazem spektakularnego przydalo by się miała finał obstawiam szybka salwa w fan lub W 50mm salut z bogatym tytanem W 49s ciężko zmeścić bedzie mix efektów, kalibrow i układów Co do tępa nie może strzelać 3 dni bo będzie nudna Ma być epicka czhy szara jak 150 innych artykółow?? Quote
Adri 1 Posted November 15, 2017 Mieszanka efektów i układów. Kaliber 30mm + 50mm. Ilość strzałów 50-100. Cena 150-300zł. Proponowana nazwa: "Apokalipsa". Quote
Poki 17 Posted November 15, 2017 Wyrzutnia tylko z efektem kamuro! Dla mnie 49-100sh w układzie I klasa! Quote
wapster 0 Author Posted November 15, 2017 Cena gra role... niestety. - jak dla mnie cena ostateczna nie powinna przekroczyć 250PLN. Wtedy jest szansa że będzie kupowana. Kamuro piękny efekt, ale saluty tez fajne Quote
Kamil™ 27 Posted November 15, 2017 Jeśli multikaliber powyżej 50sh i chcemy czegoś wyjątkowego, niespotykanego w oklepanej amatorce to proponuję wmieszać tam w prostym układzie 2" farfalle takie jak są w JW7003 W finale krótka dynamiczna salwa Z - corolle i saluty Quote
ponczo12496 25 Posted November 16, 2017 Cena powinna być taka jak Wapster prawi. Wtedy każdy będzie mógł ją nabyć bez większego problemu. Quote
mpiwowski 183 Posted November 16, 2017 To powinna być kostka tak jak te Triplexa. 37sh/30mm max i cena 100-110zł. Tak uważam. Quote
rosomak380 3 Posted November 16, 2017 Moim zdaniem jeśli ma się sprzedawać w większych ilościach to cena nie powinna przekroczyć 200zł, gdyż trzeba pamiętać jeszcze o kosztach przesyłki. Ja mógłbym wydać więcej na wyrzutnię, ale nie wiem jak Inni. Najlepiej zrobić ankietę odnośnie ceny. Jeśli nie ustalimy kosztu kostki to dalej nie ruszymy z tematem. Żeby ustalić efekty, ilość strzałów i kaliber musimy wiedzieć w jakim przedziale cenowym się poruszać. Niech wtedy użytkownicy głosują rzetelnie ile faktycznie mogliby wydać. Quote
AdrianoGKW 20 Posted November 16, 2017 Rosomak masz 100% racji najpierw warto ustalić cenę ale fajnie jakby też na 86 osób co dzień logujących się na forum w pierwszej kolejności oddało głos ws zakupu Quote
krzysiu20 1 Posted November 16, 2017 Też jestem za ankietą w sprawie ceny a potem można myśleć na kalibrem i efektami.Ja za to mam pytanie która firma by się podjęła produkcji. Quote
Tuba 0 Posted November 16, 2017 Jak dla mnie to tak 49 sh. i cena max 200zł . Efekty to na przykład trzy salwy po trzy strzały w kalibrze np. 25mm-30mm , efekt np. Golden wave i później strzały tak jak w kostkach z seri americans colection tylko że jeszcze z cracklingiem następnie jakiś wachlarz i kilka strzałów 2" na finał . Może cena i ilość strzałów się zwiększy ale efekt będzie napewno ciekawy . :-) Quote
przemo312132 14 Posted November 17, 2017 Też jestem za ankietą w sprawie ceny a potem można myśleć na kalibrem i efektami.Ja za to mam pytanie która firma by się podjęła produkcji. Miałem to napisać, fajnie by było jak by Piromax Quote
Tuba 0 Posted November 17, 2017 Też jestem za ankietą w sprawie ceny a potem można myśleć na kalibrem i efektami.Ja za to mam pytanie która firma by się podjęła produkcji. I czy w ogóle by się chciała tego podjąć . Myślę że jakby plan wypalił to będziemy mieć naszą forumową kostkę . Ja jeszcze proponuję zebrać nazwy kostki , a później zrobić ankietę co do nazwy ja proponuję nazwę ,,ideal" . Quote
Recommended Posts