Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie o baterie do systemu

Pytanie

Opublikowano

Witam czy ktoś orientuje się, czy akumulatorki AA nadają się do systemu, czy nie będzie problemu z odpalaniem zapalników ? 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

Podejrzewam, że obawiasz się tego, że akumulatorki AA z napięciem 1.2 V mogą nie działać tak samo jak jednorazowe baterie alkaliczne z napięciem 1.5 V. Moim zdaniem nie powinno być problemu chociaż nigdy nie próbowałem.

Zawołam kogoś kto powinien mieć wiedzę w temacie z racji na częste wykorzystywanie systemów: @KrychFire

• Thanks 1
  • 1
Opublikowano

Nadają się 1.5V, jakich systemów używasz? 

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

12 kanałowy  kfe 2203  

Tak właśnie się zastanawiam czy zamiast zwykłych bateri akumulatorki dadzą radę  bo wkurza mnie kupowanie co roku bateri a w tym systemie wchodzi 9 sztuk 

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, KrychFire napisał(a):

Nadają się 1.5V, jakich systemów używasz? 

Kfe 2203 Kingdom 12 kanałowy  wchodzi 9 bateri aa

• 0
Opublikowano

Najlepiej byłoby porobić jakieś testy na akumulatorach 1.2 V jeśli nie szkoda Ci zapalników. Oczywiście musiałbyś trzymać system chwilę na zimnie na podwórku, aby zobaczyć czy na przykład po połowie godziny bycia na zimnie dalej odpali zapalniki.

Ewentualnie odśwież temat bliżej sylwestra, gdy będzie więcej ludzi.