Skocz do zawartości

[Bartosz] pirozakupy 2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszysztko będziesz odpalał po kolei? Czy jakiś pokaz robisz? Ale powiem Ci grubo to wygląda :D aż oczka się świecą :D

Opublikowano

Widząc taką ścianę wyrzutni, bardzo chciałoby się poznać koncepcję ich odpalania. Kolejność, układ, ilość pokazów w ciągu okresu sylwestrowo-noworocznego.

Jak co roku dostajemy zdjęcie ze stuffem wyselekcjonowanym po bartoszowskiemu. Większość rzeczy z tego stosu jest dla mnie nieodgadniona. To jednak nakręca ciekawość i oczekiwanie na ewentualne nagranie z sylwestra.

Opublikowano
3 godziny temu, Moloch napisał(a):

Wszysztko będziesz odpalał po kolei? Czy jakiś pokaz robisz? Ale powiem Ci grubo to wygląda :D aż oczka się świecą :D

Głównie będzie odpalanie pojedyncze. Jedynie z tych mniejszych małokalibrowych kostek ułożę jakąś nawalankę na jednym loncie. Ale mam też zamiar połączyć lontami rezerwowym ze startowym podobne kostki np. kątówki od Funke czy XB3033 z XB3034, żeby strzelały po sobie.

2 godziny temu, mantis napisał(a):

Widząc taką ścianę wyrzutni, bardzo chciałoby się poznać koncepcję ich odpalania. Kolejność, układ, ilość pokazów w ciągu okresu sylwestrowo-noworocznego.

Jak co roku dostajemy zdjęcie ze stuffem wyselekcjonowanym po bartoszowskiemu. Większość rzeczy z tego stosu jest dla mnie nieodgadniona. To jednak nakręca ciekawość i oczekiwanie na ewentualne nagranie z sylwestra.

Ja zawsze zaczynam punkt 00:00 i kończę przed 01:00. W niecałą godzinę zazwyczaj się wyrabiam 😉 Jakiejś większej koncepcji nie mam, ale często robię tak, że zaczynam od słabszych kostek, bo pierwsze minuty po północy są najbardziej intensywne i nad głowami jest miszmasz. Później z biegiem czasu kiedy większość osób dookoła się wystrzela ze swojego sprzętu, wkraczam ja z tym co mam najlepsze 😃 Dzięki temu też zgromadzona przed blokami publiczność czeka do samego końca widząc coraz to lepsze wisienki.