LudwiczekR 46 Opublikowano 14 godzin temu Witam szanownych forumowiczów i forumowiczki. Jako że u nas w większości sezon ogórkowy i spora część nas nie myśli obecnie o pirotechnice i fajerwerkach. To jednak w Krakowie zaczyna się pomału zbiorowa histeria i im bliżej końca roku tym bardziej będzie przybierać na sile i rozleje się na cały kraj. Jest ankieta online czy przez aplikację mKraków w sprawie zasad używania fajerwerków i innych środków pirotechnicznych. Oczywiście są tam pytania czy wprowadzić całkowity zakaz pirotechniki w Krakowie i tym podobne pytania. Ankieta cieszy się dużym zainteresowaniem i czas na jej wypełnienie został przedłużony do 29 sierpnia. Najistotniejsze: Wypełniając ankietę online podaje się tylko adres e-mail, a po tym nie zweryfikują czy np. ja jestem mieszkańcem Krakowa (a nie jestem). Tą ankietę może wypełnić kto chce - jej wypełnienie z danego adresu e-mail trzeba potwierdzić linkiem na skrzynce meilowej. Zatem OBOWIĄZKOWO każdy z aktywnych forumowiczów na naszym forum niech wypełni tą ankietę (oczywiście za używaniem fajerwerków w tym hukowych). Bo na pewno przeciwnicy fajerwerków i wszelkiej maści psiarze czy kociarze mobilizują się na całego żeby całkiem unicestwić branżę pirotechniczną. Tu strona gdzie znajduję się link: https://krakow.pl/aktualnosci/297414,29,komunikat,fajerwerki_w_krakowie__wiecej_czasu_na_wypelnienie_ankiety.html A poniżej link bezpośrednio do ankiety: https://survey123.arcgis.com/share/cfb48b1134f04a81aee554853c7020a7 Pozdrawiam 2 Cytuj
Moloch 169 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Na grupach facebookowych jest to info? Z tego co wiem takie działanie i tak nie ma mocy prawnej: "Czy Twoim zdaniem władze Krakowa powinny przyjąć uchwałę ograniczającą użycie fajerwerków klasy F2, F3 i wyższej?*" Edytowane 2 godziny temu przez Moloch Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi