piro Edward 0 Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Odpalanie rac pistoletowych za pomocą lontu, efekt jak ze starej dobrej petardy szczególnie te które mają tytan. Nowe race triplexa wypadają bardzo opłacalnie w porownaniu do albańskich 2g bez żadnego efektu . Ingerencji w ładunek żadnej jedynie przedłużenie zapłonu co sądzicie? Edytowane 11 godzin temu przez piro Edward Cytuj
mantis 513 Opublikowano 6 godzin temu Chcąc odpalić w ten sposób racę i tak musiałbyś ją umieścić w jakiejś rurce, aby poleciała w powietrze. Chyba że zależy Ci tylko na huku, to wtedy wiadomo: nie wkładasz racy nigdzie. Jeśli głośność w przypadku racy i petardy miałaby być porównywalna przy cenie na korzyść rac, to wtedy brzmi to sensownie. Tylko odpowiednio długi lont trzeba doczepić, bo raca jednak ma ładunek miotający, wznoszący, może trochę polecieć lub podskoczyć, więc trzeba dać sobie trochę czasu na ucieczkę. Robiłem trochę inny wariant. Umieściłem w rurach race, dawałem zaślepki na koniec rur i odpalałem je zapalnikami elektrycznymi przepuszczonymi przez te zaślepki. To jest oczywiście mało korzystne kosztowo, bo zapalniki swoje kosztują, ale efekt jest ciekawy. Nie nagrałem tego, ale uwierz mi - efekt był kozak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi