Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale Ty zabytki ogarniasz :D nieźle.

Opublikowano

Stuff 2025.

Szarej tomaszkowej kostki nie ma na zdjęciu, bo nie bardzo wiem w którym momencie pokazu ją odpalić. To taki zabytek że już wolę ją zostawić na przyszły rok niż jakbym miał być niezadowolony z jej umiejscowienia w pokazie. Kartonika kellerów też nie ma, bo stwierdziłem że jednak je sobie zostawię do kolekcji.
Zabytkowe rakiety szelkowe są, bo jeszcze się nie zdecydowałem co z nimi zrobić. Pewnie część odpalę a niektóre zostawię. Oczywiście nagram odpalone sztuki :)

Na ostatnim zdjęciu są niektóre pozostałości które prawdopodobnie w tym roku wystrzelę. Niektóre, bo wszystkich pirobajerów, singli, petard itp nie chciało mi się wyciągać xD.

Znając życie to się nie powstrzymam i dojdzie jeszcze coś z marketów, ale wolałem już powyciągać dotychczasowe zakupy i zrobić zdjęcie dopóki mi się jeszcze chce :laugh:
Pozdro

2zAAFRB.jpeg
1G0rh7w.jpeg
3NuiaA2.jpeg

W dniu 9.12.2025 o 20:40, mantis napisał(a):

Mają jeszcze trochę takich w Etnie?

W etnie już od dawna nie ma zabytków. Zakupy prywatnie na discordzie.

W dniu 9.12.2025 o 20:40, mantis napisał(a):

Efekt tego zupełnie nieznany, ale może w parze do starego wieku ma jakiś stary unikatowy efekt?

Rakieta w woreczku z czarnymi paskami ma na "szelce" napis crackling. Inne mają green peony i co ciekawe green ring with red hearth. Reszta w ogóle nie ma opisanych efektów :D

W dniu 9.12.2025 o 21:25, Moloch napisał(a):

Ale Ty zabytki ogarniasz :D nieźle.

Jakoś mnie nudzi to co jest na sklepach. Tym bardziej z rakiet, wybór sensownych rzeczy jest malutki. Coś mnie przyciąga do zabytkowej pirotechniki, a jak nie ma z danego produktu filmów to już w ogóle. Jest ta niepewność co kiedyś, nie wiadomo jaki będzie efekt i jak wypadnie :)

Opublikowano

Musiałeś trochę sam ze sobą się pohandlować o to, co umieścić na zdjęciu, bo będzie odpalone w tym roku, a co odstawić na bocznicę do kolekcji lub na następny rok.

Ten zabytkowy komponent jest dla kogoś takiego jak ja zachętą do regularnego odwiedzanie tego tematu. Zresztą dałem o tym po sobie znać decydując się na zabytkowe wodospady, aby mieć też trochę takich pozycji u siebie.

Określiłbym ten stuff jako oś czasu, bo są tu obecne fajery od całkiem starych, średnio starych, średnio nowych, po nowe i najnowsze, wliczając w to tegoroczne nowości. Zróżnicowany nie tylko czasowo, ale też pod względem rodzajów fajerwerków.

Tej ilości Lupo P1 Gold to zazdroszczę. Mam nadzieję, że walną tak mocno jak wynika to z pogłosek.

• Like 1