Jump to content

Recommended Posts

Witajcie

Co bystrzejsi mogli wczoraj dostrzec iż obecnie pracuję nad projektem katalogu fajerwerków większości importerów, który zawierałby możliwie jak najwięcej informacji w jednym miejscu.

Products.thumb.png.c89a802b6af69e931eb52de3335a0ba0.png

1443359409_JW01SaturnMissiles.thumb.png.d1de0b854ca199899c6f3e50628fa3d3.png

Katalog jest na razie w fazie ciągłej aktualizacji w postaci dodawania nowych produktów czy wprowadzania zmian strukturalnych w samym katalogu. Ilość produktów i zmiennych jest dość przytłaczająca, z tego więc powodu szukam Beta testerów do katalogu, którzy mogliby sprawdzić poprawność dodanych produktów a także wyhaczyć ewentualne błędy. Warunkiem koniecznym jest spora wiedza o pirotechnice, tak więc interesują mnie tylko osoby ze ścisłej elity.

Sam katalog ruszy pod koniec tego miesiąca, albo niestety dopiero już w styczniu. Oczywiście nie będzie to pełna wersja, ponieważ proces dodawania kolejnych produktów potrwa jeszcze nawet pół roku. Niestety nie mam za wiele czasu. :D

• Like 2

Gigantyczna robota z tą bazą. Po dodaniu "wszystkich" produktów zacznie się kontrolowanie aktualnych stanów u importerów, co nowego a z czego zrezygnowali. I tak na okrągło ale może uda się nad tym zapanować. Mógłbym pomóc ale najlepiej w dziale petard.

10 minut temu, Arturo napisał:

Zapanować/dodawać/usuwać można automatycznie i nie trzeba tego robić ręcznie :)

Nic nie będzie usuwane, tylko jak już dodawane do archiwalnych. A co do nowych, tych produktów na rok nie jest aż tak dużo abym nie mógł tego ręcznie dodać i mieć większą kontrolę. Ostatnie 5 lat obserwowałem jak to wygląda, także o aktualizacje się nie martwię. Główny problem to pierwsze dodanie i sprawdzenie czy wszystko gra.

• 1 month later...

Jak dobrze pójdzie to w lutym rusza katalog. Importerzy, którzy się z nim znajdą w pierwszej jego wersji to: Jorge, Tropic, Triplex, Piromax, Gaoo, Dextrin, VIVA i może Pyro-Moravia (zależy od tego czy doślą mi materiały na czas). Oczywiście nie będą to wszyscy importerzy, następnymi którzy się pojawią to: Kometa, Panta, Surex, Klasek, Maxsem, Dragon, Śmieszek, Tomaszek, Super-Power.

Smutno mi trochę, że Hestia mnie zbywa i w ogóle nie odpisuje na meile bo z chęcią ich też bym dodał.

Obecnie w katalogu jest 2012 produktów, a nie mam dodanych artykułów archiwalnych, 100 produktów Triplexa i całego Piromaxa. Tak więc na start będzie jak nic koło 2500, a przecież będzie jeszcze wielu importerów.

========================================================================

Szukam także beta-testerów katalogu, którzy mogliby sprawdzić poprawność filmów lub czy nie ma np. nowych filmów z nową wersją efektu. Poprawność danych także będzie sprawdzana, lub poszukać ewentualne brakujące dane, zdjęcia (tylko importera) lub filmy w internecie.

Oczywiście nie interesują mnie dane z niepewnych źródeł lub filmy słabej jakości lub takie które pokazują dany produkt w sposób nierzetelny. Jakby ktoś chciał, może zgłaszać swoje kandydatury. :) KamilTM i KrychFire wyrazili chęć pomocy na ten moment.

1 minutę temu, Rumcajs napisał:

Czy będzie może podana orientacyjna cena każdego produktu?

Nie będzie, bo ceny się tak zmieniają że aktualizacja tego byłaby niemożliwa. Poza tym nie każdy importer chce pokazywać ceny swoich produktów.

• Sad 1

• 3 weeks later...
Dnia 6.02.2019 o 07:29, A & P Pyrotechnics napisał:

Na jakim etapie jest katalog ? 

Edit: 

sorka nie zauważyłem ze już jest jakaś wstępna wersja :) 

Robi się, niestety nie zawsze mam czas dodawać te produkty. Zostało mi dodać produkty archiwalne importerów Tropic, Triplex, Piromax, Gaoo. Ewentualnie dodać Pyro-Moravie o ile mi odpiszą i sprawdzić dodane już produkty czy wszystko się zgadza w danych albo aktualizacja filmów na nowsze (zgodność efektów). Jak to zrobię puszczę pierwszą wersję katalogu publicznie. Od razu mówię, że pierwsza wersja będzie z połową importerów. Pełna wersja powinna zawierać minimum 16 importerów.

edit: na ten moment 2325 produktów w katalogu przy 7 importerach :P

• 4 years later...

Jak się sprawa ma z katalogiem? Poszło w zapomnienie, czy został rozbudowany? Jakiś link, coś? :D