Tele 0 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Wpadłem Na pomysł Żeby każdy napisał tutaj po 5 ( można więcej spoko ) wyrobów pirotechnicznych z każdej kategorii ( Wyrzutnie ,rakiety, Pierdoły,Petardy itp... ) ,bez których nie może się obyć 31 Grudnia . Wiem że są już tematy TOP Wyrzutnie itp. ale mi chodzi o to żebyście napisali kilka waszych pirotechnicznych tradycji na sylwestra ... U mnie to jest zazwyczaj Tak : Z hukowych :-bez piccolo ani rusz może trochę dziecinne ale przyzwyczajenie to przyzwyczajenie - Ostatnio bardzo mi się spodobały FP3 NEW kupiłem na odpuście pierwszy raz w życiu i nie potrafię sobie wyobrazić bez nich zabawy przed pokazem ,- Bardzo Lubię Petardy typu : Big Corsair, Cracker (chyba tak się to pisze ) , - zostają petardy lontowe w stylu Cała seria piratek ,żuków i innych dobrych petard ...Z Wyrzutni : JW97 Stary Sfinks którego już nie można dostać w biedronce HOT i Arctic Dont Worry Be Happy - Świetna wyrzutnia jorge'a Z Rakiet : Apollo - Jorge Dosłownie Zakochałem się w tych rakietach .JR8 - Popularne Diablo ( te największe ) to również takie moje małe przyzwyczajenie .WHISTLING MOON TRAVELERS - To mnie trzyma przed wywaleniem grubszych rakiet przed północą i pozwala na zabawę kiedy huk się znudzi Z ART.Różnych : Moździerz - jakikolwiek najczęściej słynna Puma Komety lub Ten Biedronkowy .Cralcling Balls zwane jako trzeszczące kulki - uwielbiam jak uda mi się je wyrzucić tak kiedy eksplodują 5 m nad ziemią Kongo - Taki sobie wulkanik który porostu przypadł mi do gustu Zimne Ognie i moje słynne Stroboskopy które z nich robię :rolleyes:To chyba tyle czekam na wasze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter2599 5 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Wyrzutnie :JW90 SoFDon't Worry Be happyKatmanduMont EverstMarsRakiety :PerfectDQRExclusive Collection JR25Small star rocketPetardy :fp3/new Big Corsairfp3/smallPierdółki :MOTYL KAMIKADZEWirujące bączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma94 0 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Wyrzutnie:JW90Pluton MarsRakiety:Speed IVAbsolutDetonator SPHukowe:oczywiście piccolaki jakieś achtungiRóżne:nie mam konkretnego typy co roku zawsze cos jest B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DreSzCzyK Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Wyrzutnie :SUPER SHOW 6 jw91Imagine JW12Mont Everstjw90TXB602 Backyard FunTXB498 The Magic KeyP7212 - EUROPARakiety :PerfectSpeed IVTHUNDER - JR31Petardy :fp3/new picollo Róznecyrkoblitzkarabinekwirujace baczki JM04żuki P0003 wariat JM08kamikadzeMoździerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio 1 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Wyrzutnie. Jw90.Mars.Kosjopeja.i wyrzutnie z bidry:DHukowe.Decyble.mega piratki.fp3.Rakiety.Perfect.Thunderki. Rożne.Wulkaniki roznego rodzaju.motylki kamikadze duże male. Rzymiaki Vader.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaphIII 0 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Więc u mnie:Musi być pare moździerzy z biedronki całkiem fajny efek mają Picollo oczywiście w tym roku będzie 15 paczek piccolaczków Mocniejsze petardy ( krachmeny, żuki ) żeby nie było cały czas tak cicho Parę wyrzutni z 4-5 ( nie jestem jakimś wielkim fanem wyrzutni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 417 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 W każdego Sylwka staram się mieć rzeczy, którymi nie strzelałem nigdy wcześniej. Dlatego nie powtarzam się jakimiś konkretnymi artykułami.Jednak nie obejdzie się:- bez petard do zabawy w dzień- bez wyrzutni, fontanny na wieczorowy pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlas444 0 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 bez picollo ani rusz następnie dobre rakiety np z auchana wyrzutnie są obowiązkowe bączki mogą być :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poki 17 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wyrzutnie muszą znaleźć się na centralne strzelanie. Bez hukowców Sylwka nie ma. Moździerz czyli nieodłączny element popołudniowo-wieczornej sylwestrowej zabawy. Jakiś artykuł z marketu, przypominający lata kiedy to w marketach kupowało się prawie wszystkie swoje Sylwestrowe zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FP3 Small Team :> 0 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A w moim stuffie prawie co roku znajduje sie :- Cykroblitz x12- Wyrzutnia Batman 150 Kuleczek - Słynne piccolo to zawsze x20 bo jak magazynki to leci tego łohoho :>- FP3 Small 30szt. Najczesciej - Rakiety Jorge DIABOLO te najwieksze - Duży wulkan Silver i Gold - Korsarze x10- Żuki- Kule Dymne - Zimne ognie x30 bo dla gości - Achtungi to 2 pudełka- Zestaw Sky (przypadł mi do gustu)- Buteleczki z serpentyną (te od jorge)- Granaty paintballowe (to zabawa w dzień )- 6 metrów lontu (Zazwyczaj do odpalenia wszystkich rakiet wulkanów i wyrzutni)- Taśma klejąca (Papierowa)- i jeszcze szelki do moździerza takie na 10cm ;>- Czas na przygotowanie wszystkiego jakies 60minutTylko trzeba pozniej po zakupach wypakowac all i pozniej do rakiet i wyrzutni posklejać lonty z tym co kupiłem i git goście mogą wtedy być Gdy nadchodzi północ odpalam lont i wszystko się ładnie pokoleji odpala samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireVolcano 0 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jeśli chodzi o mnie i mój budżet to :Wyrzutnie JW27 New Generation 1MacroCosmos IIISolarisMarsJW25 Cudak BatteryPetardyPicolo (i wszystkie inne małe petardy)FP3 NewBig CorsairAchtung (Byle jaki importer)Fontanny :BalletSilver CascadeKongoRakiety :Voo-DooTornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz87 1 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wyrzutnie:SM9880 BabelSM9881 Hi-tecSM9882 Red meteorSM9807 TyrantSM9805 Thunder RainSM2116 Bora BoraJW10 JaguarJW14 ArcticJW32 New Generation 5JW65 Show of FireworksRakiety:2,5" Super StarPetardy:FP3/SmallFP3/NewFP1 Jaja dinozauraJC02 WidowmakerK0204/50 MagnumFontanny:JF07 Lampa AlladynaJF10 TroleJW11 BalletArtykuły różne:JF66 Flash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf19 0 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Zacznijmy od podstaw:)Bez petardy FP3 nie ma co zaczynaćNie musze chyba pisac że bez achtunga HE0008 to nie ma zabawyNastępnie możdzież HE0042 12 strzałowa Fajną sprawą są też katiusze ale ciężko je dostać ( najlepiej HE0148 - 25 strzałów lub ewentualnie HE0147 - 20 strzałów)Na koniec proponuje wyrzutnieHE1045HE0925HE0926HE0927Fire Fox Maxsem GP508 - troche droga ale sie opłaca:)Polecam fajerwerki hestia i maxem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacuQM 122 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 U mnie : - parę paczek korsarzy - moździerz ( najczęsciej 1,8'') I to chyba na tyle kiedyś kupowałem zestaw "rodzinny" od Hesti zawsze w Kauflandzie za cenę 10zł - 15zł, 4 małe rakietki, zimne ognie, paczka bączków. To była tak jakby moja tradycja, ale z niej zrezygnowałem od czasu kiedy zaczełem kupować fajerwerki przez internet wogle mało piro kupuje w sklepie. Co do kolegi wyżej, jeżeli stawiasz na Hestie to zadaleko nie zajedziesz. Przeżuć się na coś typu Triplex, jorge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Pce 2 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 RAKIETY:JR35 NEON- Nautilus z Jorge- Mefisto JR13- Tornado z Jorge- Małe rakiety z hestiiPETARDY:FP3FP3 SMALLŻUKIArt.RóżneStroboskopy TXF440, TXF441, 90SEK SuperPower, RedstrobeRace MorskieWulkan Kongo lub Silver Cascade Motylki, wirujące bączki itd. Mam w Gliwicach dobrze zaopatrzoną hurtownię, do tego na wyciągnięci ręki Tarnowskie Góry i Grom-Zbig w Częstochowie. W ciągu 6 lat tylko raz kupiłem fajerwerki w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo312132 14 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Rakietki whristling moon travels Picollo KO201FP3 New i smallJR8 DiaboloJW20 lub JW25Kulki dymneWirujące bączki Trzeszczące kulkiFontanny kongoPetardy Big Corsair lub P1204DJR35 NeonCyrkoblice Obojętnie jakie JM01 czy P7025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiss23 0 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Moim zdaniem koniecznie muszą się znaleźć :Piccolaki JC01s/K0201 albo inneCyrcoblitze JM01(Jorge) bądź te ze Śmieszka czy TriplexaRzymskie ognie (szczególnie Mistrzowie Ognia z Jorge)FP3 new, smallŻuki P003Akorsarki P1000, SP1001Explosive EX1JW11 BalletTo tyle z podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capensis 12 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Z petard:FP3 NEWTXP001Z wyrzutniJW408JW1000JW31przy bogatszym stuffie:Santa Cruz z KometyTXB506Z rakiet : NIC (ewentualnie do zabawy Sky Rockets z jorga wystarczą)Wulkany to z jorga te 500g i większe ew. ,,butelki" ze śmieszkaZ pierdół to:mały kamikadzejak ktoś lubi to cykoblitze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrychFire 109 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Z wyrzutni :JW07 MarsJW90 JW1000JW08 WenusZ rakiet:JR04 Sky Rockets3775 Voo DooJR24 Speed IVZ petard:FP3 Small lub NewEX1 EXPLOSIVE ITXP859 Super CrackerWulkany:JF09-3 FOUNTAINFC3001 KongoArt.różne:jakieś CyrkblitzKamikadzeJF66 - FLASH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi