mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Program imprezy:Firmy pirotechniczne: 10 lipca: - 22:00 – I prezentacja Ognia – KANCELARIA PUBLIC RELATIONS CONSENSA - 22:30 – II prezentacja Ognia – S-PIRO - 23:00 – III prezentacja Ognia – IMPRESARIAT ARTYSTYCZNY „STANPOL - ART” źródło: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 1. S-Piro2. Consensa3. StanPol ArtS-Piro powinien wygrać spokojnie, specjalnie na ten festiwal będą strzelać z nowego, niemieckiego systemu ( chyba z Galaxy ). Gdyby jeszcze strzelali z mojego, a nie swojego podkładu to byłaby bajka. Styl Consensy to coś między Nakają, a FireShowem ( widziałem kiedyś na YouTubie ich pokazy ). StanPol Art strzelał w Ustce kilka lat temu ( chociaż wiem, że był to pokaz sklejany w kilka dni - w zamian za Khana ), ale i tak brak mu jeszcze artystycznego zacięcia. Miałem ochotę jechać, ale budżet pokazów mnie trochę zniechęcił Może za kilka lat, kiedy festiwal się trochę rozwinie. Póki co, brawa dla organizatorów za pomysł. Mniej wydadzą na 3 widowiska, niż za znanego darmozjada na scenie, a będzie to o wiele bardziej widowiskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber 0 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Z numerem 1 startowała firma Consensa - ładny pokaz, co prawda bez zgrania z muzyką.Pokaz się skończył, a muzyka jeszcze leciała sama.Numer 2 wystartowała Stanpol Art-zero synchronizacji, muzyka tylko jako tło. Potem przed finałemcoś nie poszło w systemie i pokaz się spalił co potwierdzały gwizdy widzów na plaży.Nagle po zapowiedzi następnej firmy przez prowadzącego urwał się skądś finał-w porę był by ładny.Jako ostatnia wystartowała S - PIRO na jedynym w polsce niemieckim systemie Pyrotronix.Muzyka poszła idealnie z efektami i to ujęło widownie i sędziów.Podkład muzyczny też się udał-wkrótce ma być całość na you tube.Duża ilość shotów, małych i dużych min doskonale oprawiły bomby i wyszło widowiskowo.Pierwsze miejsce przyznano S-PIRO jednogłośnie.Sędziował doświadczony szef Pyro Morawii. 1. S-Piro2. Consensa3. StanPol ArtS-Piro powinien wygrać spokojnie, specjalnie na ten festiwal będą strzelać z nowego, niemieckiego systemu ( chyba z Galaxy ). Gdyby jeszcze strzelali z mojego, a nie swojego podkładu to byłaby bajka. Styl Consensy to coś między Nakają, a FireShowem ( widziałem kiedyś na YouTubie ich pokazy ). StanPol Art strzelał w Ustce kilka lat temu ( chociaż wiem, że był to pokaz sklejany w kilka dni - w zamian za Khana ), ale i tak brak mu jeszcze artystycznego zacięcia. Miałem ochotę jechać, ale budżet pokazów mnie trochę zniechęcił Może za kilka lat, kiedy festiwal się trochę rozwinie. Póki co, brawa dla organizatorów za pomysł. Mniej wydadzą na 3 widowiska, niż za znanego darmozjada na scenie, a będzie to o wiele bardziej widowiskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawdowy pirotec 0 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Z numerem 1 startowała firma Consensa - ładny pokaz, co prawda bez zgrania z muzyką.Pokaz się skończył, a muzyka jeszcze leciała sama.Numer 2 wystartowała Stanpol Art-zero synchronizacji, muzyka tylko jako tło. Potem przed finałemcoś nie poszło w systemie i pokaz się spalił co potwierdzały gwizdy widzów na plaży.Nagle po zapowiedzi następnej firmy przez prowadzącego urwał się skądś finał-w porę był by ładny.Jako ostatnia wystartowała S - PIRO na jedynym w polsce niemieckim systemie Pyrotronix.Muzyka poszła idealnie z efektami i to ujęło widownie i sędziów.Podkład muzyczny też się udał-wkrótce ma być całość na you tube.Duża ilość shotów, małych i dużych min doskonale oprawiły bomby i wyszło widowiskowo.Pierwsze miejsce przyznano S-PIRO jednogłośnie.Sędziował doświadczony szef Pyro Morawii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawdowy pirotec 0 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Miałem okazje obserwować przygotowania firm do festiwalu na zachodnim brzegu . Jako pierwsza przybyła ekipa S-PIRO , wypakowali sprzęt i zaczęto przenosić wszystko na barkę . przygotowana ruszyły pełną para . Kolejna firma która przybyła , z napisów na koszulkach wynikało że to EVENT i rozmawiali po Czesku albo Słowacku wiec nie wiem co jest grane ., bo nie słyszałem kogo zapowiadano tuż przed samym pokazem tej firmy . Trzecia ekipa która przybyła na miejsce to Stanpol – Art. i jak ich poprzednicy wszyscy wzięli się ostro do pracy , przez cały dzień skwar był niesamowity . Późnym popołudniem barki odholowano w pobliże miejsca pokazów , ilości zgromadzonego i przygotowanego materiału pirotechnicznego nie były powalające ale robiły wrażenie .Wreszcie przyszedł moment i można było podziwiać całodzienne wysiłki ekip , Jak już wcześniej napisano kolejność i ocena sędziów oraz wrażenia widzów były jednoznaczne , zasłużenie 1 miejsce przypadło ekipie S – PIRO .System którym dysponują do realizacji pokazów to PYROTRONIX jest na równi stawiany z systemem Star Galaxy o bardzo dużej rozdzielczości czasowej ( 0,01 sek ) na pojedynczy ładunek daje duże możliwości w układaniu nawet najtrudniejszych sekwencji min czy single shot -ów . Niemal że nie ograniczona ilość kanałów i podpięć do boksów daje duże możliwości co mieliśmy okazje zobaczyć na żywo . Jeszcze słowo o Jury Przewodniczącym był pan nazwiska nie pamiętam z Pyro Moravia , Pani z ośrodka kultury w Nysie , Pan z radio Opole i Pan burmistrz miasta Nysa . Z mojej strony gratuluje wszystkim uczestnikom za wspaniałe widowiska, oraz ich wysiłki i trud włożony w te imprezę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Film z pokazu S-Piro:http://www.youtube.com/watch?v=0-9d1N8swGw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znawca 0 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Pff ... jeśli już drogi kolego z S-piro, bo wiemy przeciez dobrze, że nikogo przy rozładunku nie było to jeden mowił po czesku, drugi po słowacku, a trzeci po niemiecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber 0 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Film z pokazu S-Piro:http://www.youtube.com/watch?v=0-9d1N8swGw Film został zmieniony na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber 0 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 film z pokazu S - PIRO na Nysie jest na YOU TUBE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi