czesio 0 Share Posted December 18, 2009 Symbol : K0201 Nazwa : Super CorsairFirma : KometaOpis: małe pudełko petard ciernychCena detaliczna : 1,20zł (u mnie)Ta petarda nie robi wrażenie mały huk i szybką wybuchają więc nie można z nimi pokombinować jak korsarzami z Hesti. Te korsarze to młodzszy brat Piccolaka z Jorge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek_92 1 Share Posted December 18, 2009 Są to najlepsze dostępne piccolo ! Najgłośniejsze jakie miałem. Dużo głośniejsze od Piccolo Hestii i Jogre !! Mam 4 paczki i jestem 100% zadowolony POLECAM !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbit 4 Share Posted December 18, 2009 Symbol : K0201 Nazwa : Super CorsairFirma : KometaOpis: małe pudełko petard ciernychCena detaliczna : 1,20zł (u mnie)Ta petarda nie robi wrażenie mały huk i szybką wybuchają więc nie można z nimi pokombinować jak korsarzami z Hesti. Te korsarze to młodzszy brat Piccolaka z Jorge Niektóre wybuchaja po 2 sekundach a niektore po 10 niewiem czemu sie tak dziejeJanek piccolo hestii w nowej poligrafii jest glosniejsze od zwyklego piccolo.Ma tylko 50 sztuk ale wali mocniej niz w starej poligrafii i picolo komety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterToster 0 Share Posted December 18, 2009 Zgadzam się z Jankem najgłośniejsze pickolacki teraz testuje je na plastikowych butelkach po nestea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbit 4 Share Posted December 18, 2009 Zgadzam się z Jankem najgłośniejsze pickolacki teraz testuje je na plastikowych butelkach po nestea. OOO boze!!!!!miales pikolaki w nowej poligrafii hestii,50 sztuk???widac ze nie.Sa stanowczo lepsze od pikolakow komety,moze troche drozsze i mniej ale nie mialem jeszcze niewypalu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek_92 1 Share Posted December 18, 2009 Również mam te nowe Piccolo Hestii. Dostałem w gratisie 4 paczki od Neoda. Wystrzele jutro obydwa i się przekonamy . Nagram aparatem, bo jutro jade po akumulatorki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesio 0 Author Share Posted December 26, 2009 No te z Hesti też ładnie napiedzielają kupiłem je pare dni temu i testowałem jedna mi prawie w ręce wyj..... ale zdążyłem wyrzucić :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilon 0 Share Posted February 12, 2010 Tych petardek nie polecam nikomu...zakupiłem na FM 10 sztuk bo tanie były i po otwarciu opakowania polowa była pusta w środku ! Petardy te łamią się przy odpalaniu o draskę...wszystkie takie są bez wyjątku.Najlepsze Piccolo z hestii:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekiel11 1 Share Posted January 26, 2011 Tanie ( niecałe 60 gr. za paczkę), długi czas zanim wybuchną ( średnio 5-8 s. ), huk również możliwy.Nie ma problemów z wysypującym się prochem, w żadnej petardzie nie odpadła ani nie kruszyła się siarka itp. na całą paczkę miałem tylko jeden nie wypał.Mogę je polecić 9/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekPirotechnik 0 Share Posted November 30, 2012 Niestety w tym roku chyba Super Corsair się zepsuły...Wystrzelałem tego już prawie 2 paczki i jest baardzo dużo niewypałów ;/ Problemy z wysypującym prochem, są - ale nie duże, także spoko Długi czas zanim wybuchną, to racja To jest też +.Huk też jak na Piccolo jest dość duży, chyba nie miałem jeszcze takich mocnych Piccolo ;P Ale niestety te niewypały bardzo minusują te petardy...Hmmm...5-6/10 to jest i tak duża ocena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Udycz 0 Share Posted January 23, 2013 Jak dla mnie są tragiczne nie dość że trzy czwarte paczki nawet wiecej to niewypały to jeszcze jeden wali po 2 sekundach a drugi po 15 masakra...;/ nie polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piropiotr223 11 Share Posted January 15, 2015 Ja ostatnio na promocji w FM zamówiłem sobie 14 paczuszek tych petard po 55gr paczka 60 sztuk. W większości miały iść na karabinek ale 4 paczki zostawiłem sobie luzem. Po odpaleniu połowy paczki jestem pozytywnie zaskoczony!!! Bardzo mało niewypałów, może z jeden na 30 petardek. a hukiem większość była lepsza od popularnych pikolaków jorge. Tylko że niektóre zamiast wybuchać zachowywały się jak bączek, błyskały lub robiły się z nich małe fontanny. Mimo wszystko polecam te petardki każdemu. 9/10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy monster 100 2 Share Posted July 24, 2017 Moim zdaniem jest to najlepsze picollo.Czas palenia LONTU wynosi 10 sekund.Huk jest głośny. Moja ocena to 4/10. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts