LudwiczekR 49 Opublikowano 1 godzinę temu Witam Minęło już nieco od powitania Nowego 2026 Roku bo mamy 19 styczeń już. Ale warto powspominać o ostatnim strzelaniu z moją rodziną na powitanie Nowego Roku. Film ze strzelania kręciła żona i nieco marudziła że dłonie jej marzną, bo nie ma co ukrywać że mrozy tej zimy lekkie nie są. Zmontowany ubiegłoroczny zestaw sylwestrowy przed odpaleniem wyglądał jak na zdjęciach: Odpalenie odbyło się z jednego lontu. Pierw strzelały rakiety i rzymskie ognie z mojej skrzyni pirotechnicznej, następnie przez lont błyskawiczny ogień przeniósł się na oddaloną o około 5 metrów płytę OSB z połączonymi lontem wyrzutniami. A oto film z pokazu jaki nakręciła żona: Wszystko bez problemu odpaliło. Jedynie poza jedną małą kosteczką "Paranoid Pack", którą po wszystkim odpaliłem z ręki. No i niestety te opóźnienia ale cóż lonty szybkie i ultraszybkie jak sami wiecie są już praktycznie nie do zdobycia. Żeby chociaż w handlu dostępny był visco 10cm/s - nie wiem dlaczego nawet z takim lontem jest problem. Jedynie co kupić można to visco 1cm/s - a on często za wolny do zrobienia dynamicznego pokazu. To tyle wspomnień z ostatniego pokazu. A dziś pierwsza paczka z noworocznych wyprzedaży dotarła Ale to materiał na osobny temat. Cytuj
mantis 584 Opublikowano 1 godzinę temu Rozkręcało się to stopniowo, coraz większa częstość i wielkość wystrzałów z wyraźnie zaznaczonym finałem, czyli dokładnie tak jak trzeba było zrobić. Mad Twistera nie udało mi się w tamtym roku zrealizować, a jak widać pozycja ciekawa pod względem efektów. W tle, w oddali, na niektórych ujęciach było widać kanonadę jaką zapodali również inny sylwestrowicze. Czy śnieżna oprawa była na plus, to kwestia indywidualna, chociaż dla mnie sylwek z białym posłaniem jest urokliwy. Z tego co widziałem po wpisach na forum, większość ludzi jest ZA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi