mantis 584 Opublikowano 2 Maja 2025 Symbol: PXR226 Nazwa: Scream Whistling Rockets Importer: Piromax Kategoria: F2 NEC: 144 g (6 x 24 g) Opis: rakiety 6 sztuk Efekty: a) efekt PXR226A: gwiżdżący ogon + czerwona palma z białym migotaniem (brokatem) / whistle tail to red palm and white glitter b) efekt PXR226B: gwiżdżący ogon + czerwona palma z chryzantemą / whistle tail to red palm and chrysanthemum Cena: 60 zł Zdjęcie: Film: Komentarz: Cenowo wypadają podobnie do TXR701 Wolf Howl z Triplexa, tyle że PXR226 Scream Whistling Rockets mają więcej prochu (NEC-u). Wcześniej zapowiedziałem, że nie chcę ryzykować ponownego zakupu TXR701 Wolf Howl ze względu na problem z lontami, który jak się później okazało wystąpił na forum tylko u mnie, ale po pojawieniu się PXR226 Scream Whistling Rockets, nachodzi mnie na ponowny zakup wspomnianych TXR701 Wolf Howl, aby porównać ze sobą te dwa zestawy rakiet i wydać werdykt co jest lepsze: wilczki z Triplexa czy Screamy z Piromaxa? Cytuj
Korsarz96 18 Opublikowano 10 Maja 2025 W dniu 2.05.2025 o 17:05, mantis napisał(a): Cenowo wypadają podobnie do TXR701 Wolf Howl z Triplexa, tyle że PXR226 Scream Whistling Rockets mają więcej prochu (NEC-u). Wcześniej zapowiedziałem, że nie chcę ryzykować ponownego zakupu TXR701 Wolf Howl ze względu na problem z lontami, który jak się później okazało wystąpił na forum tylko u mnie, ale po pojawieniu się PXR226 Scream Whistling Rockets, nachodzi mnie na ponowny zakup wspomnianych TXR701 Wolf Howl, aby porównać ze sobą te dwa zestawy rakiet i wydać werdykt co jest lepsze: wilczki z Triplexa czy Screamy z Piromaxa? Nie tylko ty miałeś problemy z lontami w wilkach, te lonty są wsadzone luźno w gwizdek, trzymają się tylko na tej skręconej bibułce od spodu. Był robiony projekt 12szt. na raz, to wyleciała dosłownie połowa rakiet, z niektórych jakimś cudem wypadł lont, z innej cały gwizdek, jednakże jeśli będzie się z tymi rakietami obchodzić, tak jak zaleca producent, czyli odpalać z dołączonej do zestawu rurki to nie powinno być żadnych problemów. Polecam skręcić dobrze ta bibułkę przy loncie bo tylko na tym się trzyma. 1 Cytuj
mantis 584 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2025 Czy same rakiety Scream Whistling Rockets z Piromax też mają ten problem z lontem co te rakiety z Triplexa? Wygląda na to, że ten sam system inicjujący na ruchomej bibułce w środku korpusu rakiety. Cytuj
Cristoffer 25 Opublikowano 19 godzin temu Bardzo polecam te rakietki - szczególnie teraz gdzie można trafić na wyprzedaży nawet za około 35 zł Baaardzo doniosły skowyt, robił wrażenie na publice Cytuj
mantis 584 Autor Opublikowano 1 godzinę temu Polecam również. Bardzo zbliżone do Wolf Howl of Triplex, chociaż wydawało się na nagraniach, że jest lekka różnica w dźwięku gwizdu, to w realu nie było różnicy. Różnica może być co najwyżej w efekcie w powietrzu. Kształt i długość rakiet jednak te same. W ostatniego sylwka (2025) postarałem się o dopchanie lontów do środka plastikową złączką zarówno w Wolf Howl, jak i w Scream Whistling Rockets i wypaliły wszystkie rakiety, które wtedy wypuściłem. Natomiast nie wypowiem się co by się stało, gdybym nie robił w ogóle korekty przy mocowaniu lontów. Nie wiadomo, czy wtedy wszystkie by wypaliły, bo niektóre lonty wyglądały jakby nie dostawały do silniczka rakiety. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi