Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Symbol: PXR226
Nazwa: Scream Whistling Rockets
Importer: Piromax
Kategoria: F2
NEC: 144 g (6 x 24 g)
Opis: rakiety 6 sztuk
Efekty:
a) efekt PXR226A:  gwiżdżący ogon + czerwona palma z białym migotaniem (brokatem) / whistle tail to red palm and white glitter
b) efekt PXR226B:  gwiżdżący ogon + czerwona palma z chryzantemą / whistle tail to red palm and chrysanthemum
Cena: 60 zł

Zdjęcie:

Scream-PXR226-rakiety-z-gwizdem---zestaw

Film:

Komentarz:

Cenowo wypadają podobnie do TXR701 Wolf Howl z Triplexa, tyle że PXR226 Scream Whistling Rockets mają więcej prochu (NEC-u). Wcześniej zapowiedziałem, że nie chcę ryzykować ponownego zakupu TXR701 Wolf Howl ze względu na problem z lontami, który jak się później okazało wystąpił na forum tylko u mnie, ale po pojawieniu się PXR226 Scream Whistling Rockets, nachodzi mnie na ponowny zakup wspomnianych TXR701 Wolf Howl, aby porównać ze sobą te dwa zestawy rakiet i wydać werdykt co jest lepsze: wilczki z Triplexa czy Screamy z Piromaxa?

Opublikowano
W dniu 2.05.2025 o 17:05, mantis napisał(a):

Cenowo wypadają podobnie do TXR701 Wolf Howl z Triplexa, tyle że PXR226 Scream Whistling Rockets mają więcej prochu (NEC-u). Wcześniej zapowiedziałem, że nie chcę ryzykować ponownego zakupu TXR701 Wolf Howl ze względu na problem z lontami, który jak się później okazało wystąpił na forum tylko u mnie, ale po pojawieniu się PXR226 Scream Whistling Rockets, nachodzi mnie na ponowny zakup wspomnianych TXR701 Wolf Howl, aby porównać ze sobą te dwa zestawy rakiet i wydać werdykt co jest lepsze: wilczki z Triplexa czy Screamy z Piromaxa?

Nie tylko ty miałeś problemy z lontami w wilkach, te lonty są wsadzone luźno w gwizdek, trzymają się tylko na tej skręconej bibułce od spodu. Był robiony projekt 12szt. na raz, to wyleciała dosłownie połowa rakiet, z niektórych jakimś cudem wypadł lont, z innej cały gwizdek, jednakże jeśli będzie się z tymi rakietami obchodzić, tak jak zaleca producent, czyli odpalać z dołączonej do zestawu rurki to nie powinno być żadnych problemów. Polecam skręcić dobrze ta bibułkę przy loncie bo tylko na tym się trzyma.