lukaszek555 9 Opublikowano 25 Lutego 2025 Mój pierwszy w życiu stuff za >1000zł, część kupiona prywatnie, część na wyprzedażach. Z wyrzutni planuje zrobić pokazik, supernova na finał. Z gatlingów miniguna Cytuj
mantis 582 Opublikowano 25 Lutego 2025 Luty i już kompletny zestaw o ile dobrze zrozumiałem, bo jak ktoś pisze "stuff", to już można potraktować to jako cały skład. Świetne rzeczy do kolekcji, nie ma się do czego przyczepić, a raczej należałoby pochwalić. Killer Bulldogi dwugramowe to optymalne petardy w tych czasach w rozumieniu cena/jakość/dostępność. Testosteron, New York Taxi, Orkę, fontanny No Limits i strobo odpalałem i każdy produkt polecam. 1 Cytuj
Moloch 196 Opublikowano 25 Lutego 2025 miałem kiedyś suprenove, gdy jeszcze była w normalnych pieniądzach. dobre 20 mm, razem z hard rock można zrobić dobry pokaz 20mm Hoot to klasyk od innego importera, pierwszy był Tropic. Testosteron dobra kostka a w dwupaku zrobi rozpierdziel No zobaczymy co pokaże Termo bo też mam w stuffie Cytuj
Koopacz 63 Opublikowano 28 Lutego 2025 Witam Na noworoczne odpalanie połączyłem trzy duże gatlingi od Maxsema. Wyszło epicko. W swoim arsenale miałem również kątówkę New York Taxi. Jest fajna. Mam nadzieję, że Thermonuclear to edycja 2023 - słyszałem opinie, że ( tak samo jak Uranium) edycja 2024 zeszła na psy (niski dolot pocisków, efekty jak marne 30 mm). Pozdrawiam 1 Cytuj
lukaszek555 9 Autor Opublikowano 20 Listopada 2025 (edytowane) Pokazik już wydaje się gotowy Wszystko połączone za pomocą lontów więc pewnie będą lekkie opóźnienia, ale grunt żeby w ogóle się wszystko spieło Wszystko podzieliłem na 2 moduły, które zepne dopiero gdy będę się ustawiał na sylwka w finalnym miejscu + supernova na finał ale luźno, bez modułu. Idąc od początku Moduł 1: Kątówka zrobiona z wyrzutni Argento Green Crossette 4 single z wyrzutni HOOT Whistling Hunter JMW25-15 Born to Rock S20-1 New York Taxi F-M36-1 Pozostała część HOOT Whistling Hunter JMW25-15 Moduł 2: Testosterony które tworzą wachlarz LP a między nimi Orka, która będzie odpalana od podstawy oraz rezerwy żeby mniej więcej dostosować jej czas działania do testosteronów. Thermonuclear I wielki finał z Supernova cle4132 Edytowane 20 Listopada 2025 przez lukaszek555 Cytuj
mantis 582 Opublikowano 20 Listopada 2025 Jesteś pierwszy, który z grubsza spiął już pokaz. Rozumiem, że zapięcie modułów podczas sylwka oznaczać będzie, że zostaną odpalone w kolejności 1, a potem 2, a nie 1+2 w tym samym czasie. Nie ma jednego dominującego efektu, ale pewnym jest, że często będzie towarzyszył crackling, ale nie zabraknie też gwizdu. 1 Cytuj
lukaszek555 9 Autor Opublikowano 20 Listopada 2025 10 minut temu, mantis napisał(a): Jesteś pierwszy, który z grubsza spiął już pokaz. Rozumiem, że zapięcie modułów podczas sylwka oznaczać będzie, że zostaną odpalone w kolejności 1, a potem 2, a nie 1+2 w tym samym czasie. Nie ma jednego dominującego efektu, ale pewnym jest, że często będzie towarzyszył crackling, ale nie zabraknie też gwizdu. Dokładnie, najpierw 1 później 2 moduł. Zrobiłem tak, żeby było łatwiej przenieść cały zestaw i przy okazji łatwiej go składować przez ten ponad miesiąc. Cały pokaz będzie odpalany na blokowisku, więc to powinno spotęgować efekt Cytuj
Moloch 196 Opublikowano 20 Listopada 2025 Naprawdę świetnie Ci to wyszło. Łączyłeś wyrzutnie szybkim lontem, aby nie było przerw? Moim skromnym zdaniem bym chyba zamienił supernova z 2x testosteron. Supernova jest dobrą wyrzutnią ale jednak 2x100 strzałów w jednym momencie testosteronu zrobi lepszą robotę Cytuj
lukaszek555 9 Autor Opublikowano wczoraj o 12:33 Pokaz udał się lepiej niż oczekiwałem, niestety nie obyło się bez niespodzianek. Po rozłożeniu całego zestawu zauważyłem, że nie wziąłem trytytek (spełnił się najgorszy sen każdego piromaniaka :D) na szczęście udało się uratować sprawę za pomocą taśmy. Początek wyszedł super, kątówka z Argento Green Crossette 10/10, mocno rozświetlała wszystko dookoła, zrobiła mega wrażenie i zbudowała napięcie. 4x single Whistling Hunter stworzyły fajne przełamanie, następnie poszedł Born to Rock S20-1, który bardzo mnie zaskoczył - mimo że kosztował 35zł to zrobił świetną robotę, w tej cenie bezkonkurencyjny, fajna mina, ładny ogon, złoty wybuch z cracklingiem. Następnie wjechał król - New York Taxi F-M36-1 który na osiedlu wśród wieżowców stworzył ogromną ścianę cracklingu, jego ostatnia seria idealnie się zgrała z salwą Whistling Hunter. I tutaj moja dziewczyna zakończyła nagranie, ponieważ była dłuższa przerwa między modułami (ok. 5s) i myślała że to już koniec Wszystko było spięte wolnym lontem, więc przerw nie dało się uniknąć. Opiszę wam moduł 2 słowami, niestety bez nagrania. Moduł 2 rozpoczął się od wyrzutni Orka która została odpalona od rezerwy i startu, co dało kilka sekund potężnego pisku który dał po uszach Pociski wyrzutni były dosyć szeroko rozstawione, dzięki czemu każdy pocisk leciał w inną stronę, co stworzyło chaos na niebie. Po Orce wleciał testosteron, niestety jeden ponieważ drugi nie odpalił Pierwszy raz miałem do czynienia z testosteronem i rozwalił system, mega dynamika, jeśli stworzyłby się wachlarz z 2x testosteronów to zabrakłoby mi słów żeby to opisać. Po testosteronie wjechało Thermo, moje największe rozczarowanie - leciał bardzo wysoko (ok. 50m), przez co efekty na niebie były niczym z 20mm, spodziewałem się też że będzie głośniejszy. Na koniec Supernova, fajna wyrzutnia, dużo cracklingu ale dosyć małe efekty. Żałuje że ją dałem na finał, @Moloch miałeś rację Testosterony zdecydowanie lepiej by zagrały. Podsumowując, jak na mój pierwszy w życiu pokaz myślę że nie wyszło najgorzej. Ostatecznie jestem bardziej zadowolony z modułu 1, niż z modułu 2 który miał zrobić robotę. Cieszę się że wszystko się odpaliło oprócz testosterona. 1 Cytuj
Moloch 196 Opublikowano wczoraj o 13:08 (edytowane) Bardzo dobrze, Ci wyszło jak na pokaz na loncie. Sam nie wiem czy bym zrobił go lepiej. To jest jednak trudna rzecz wykonać to porządnie. Gratuluję i życze kolejnych sukcesów. Edytowane wczoraj o 13:08 przez Moloch 1 Cytuj
mantis 582 Opublikowano wczoraj o 14:10 Przez chwilę się zastanawiałem jak osiągnąłeś efekt strzelania wyrzutni od lewej do prawej, a później przyczaiłem, że włączyłem film od środka, a ujęcie w tym fragmencie było obrócone o 90°. Bardzo przyjemnie gwizdało. 1 godzinę temu, lukaszek555 napisał: Pokaz udał się lepiej niż oczekiwałem, niestety nie obyło się bez niespodzianek.Po rozłożeniu całego zestawu zauważyłem, że nie wziąłem trytytek (spełnił się najgorszy sen każdego piromaniaka :D) na szczęście udało się uratować sprawę za pomocą taśmy. O tak. Trytrytki biorę ze sobą nawet wtedy, gdy nie planuję nic łączyć, bo ostatecznie często się przydają. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi