suchabulka 1 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Siema, mam parę pytań odnośnie tworzenia własnego pokazu. 1. Jak łączyć wyrzutnie tak by odstępy między nimi nie były za długie. Zależy mi na tym by za dużo nie rozbierać wyrzutni 2. Jakiego lontu używać. Szybkiego czy wolnego. 3. Jak przymocować kostki proste, tak by dały efekt wyrzutni kątowej. 4. Na co przymocować wyrzutnie do podstawy (płyta drewniana). Na co jeszcze ew. zwrócić uwagę przy składaniu takiego zestawu. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Moloch 146 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 długość moim zdaniem lontu powinna być mniej więcej jak ten zielony lont. Aby przerwa nie była bardzo widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 13 hours ago, suchabulka said: Siema. To znowu ja, zrobilem takie przykladowe polaczenie dwoch wyrzutni. Co o tym myslicie? Beda dlugie przerwy miedzy wyrzutniami? Które to są lonty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Przerwy będą około 7-8 sekund na pewno. Lont w wyrzutni spala się 1cm/s więc tyle na oko widzę tu przerwy. Jeżeli masz około 4-5m lontu 1cm/s to odmierza kawałki np 30cm dla kostki która strzela 30sek. Łączysz ja do następnej używaj małych trytytek. Jeżeli chcesz pomocy to chodź na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Siema, dzieki za odpowiedzi. czyli najlepiej bedzie miedzy kazda kostka dawac tyle lontu ile ona trwa (-5sec na lont nastepnej wyrzutni). i tutaj mam nastepne pytanie bo mam np wyrzutnie ktora strzela minute wiec bedzie sporo naddatkowego lontu. Co z nim wtedy zrobic. Ulozyc go w jakis sposob? I na zdj. zastosowalem lont szybki 1m/s. Zaczyna sie na prawie w srodku wyrzutni i myslalem zeby puscic go maksalnie jak najblizej lontu podstawowego nastepnej. Ale chyba duze ryzyko ze nie odpali jednak Edytowane 19 Grudnia 2022 przez suchabulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Siema. Ogarnąłem już łączenie tych kostek. Teraz pytanie co do podstawy. Czy całość można umocować do grubego kartonu? Czy lont nie podpali jakoś tej podstawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Nic tylko wszystko łączyć na miejscu strzelania dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Okej. To nic tylko czekać na reszte kostek. A jak to z tymi czasami jest? Niektórzy piszą zeby odjąć +- 5 sec a inni zeby tego nie robic. Jak to wyglada w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Ja zazwyczaj odejmowalem maks 2 sekundy od czasu strzelania. Oczywiście przejrzyj YT i wyciągnij średni czas strzelania kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Siema. zabralem sie za skladanie. Jest to pierwszy zestaw z 3 poniewaz 11 wyrzutni to jednak sporo waga ponizej fotki. Od kazdej wyrzutni odjalem 3-4 sec. Miedzy ostatni wydzutniami jest szybki lont, poniewaz kostka strzela 18cm i za daleki dystans nie pozwolil na lont wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arczik99 0 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Dasz fotke całości? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
suchabulka 1
Siema, mam parę pytań odnośnie tworzenia własnego pokazu.
1. Jak łączyć wyrzutnie tak by odstępy między nimi nie były za długie. Zależy mi na tym by za dużo nie rozbierać wyrzutni
2. Jakiego lontu używać. Szybkiego czy wolnego.
3. Jak przymocować kostki proste, tak by dały efekt wyrzutni kątowej.
4. Na co przymocować wyrzutnie do podstawy (płyta drewniana).
Na co jeszcze ew. zwrócić uwagę przy składaniu takiego zestawu. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi