suchabulka 1 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Siema, mam parę pytań odnośnie tworzenia własnego pokazu. 1. Jak łączyć wyrzutnie tak by odstępy między nimi nie były za długie. Zależy mi na tym by za dużo nie rozbierać wyrzutni 2. Jakiego lontu używać. Szybkiego czy wolnego. 3. Jak przymocować kostki proste, tak by dały efekt wyrzutni kątowej. 4. Na co przymocować wyrzutnie do podstawy (płyta drewniana). Na co jeszcze ew. zwrócić uwagę przy składaniu takiego zestawu. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Witaj , najprostszym sposobem łączenia jest wpinanie się lontem głównym w lont zapasowy. Nie pisałeś też jakie wyrzutnie masz a to ważne. Wybór lontu nadal zależny będzie od wyrzutni i odstępów jakie chcesz uzyskać między wystrzałami. Można przymocować wyrzutnie do sklejki , lub deski podstawą jest aby mniejsze kostki zostały zgrupowane lub dociążone co eliminuje opcje wywrócenia się. Co do mocowania wyrzutni prostych pod kątem myślę że jest to do wykonania ale wymagało by stworzenia swego rodzaju podestu mającego pod kątem powierzchnię na które zamocował być kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Wczoraj poświęciłem dość dużo czasu na research Chciałbym by odstępy miedzy kostkami były jak najmniejsze. A co do lontu rezerwowego, spala sie na końcu kostki czy nie? Myślałem właśnie o połączeniu lontu szybkiego z lontem rezerwowym, dodatkowo skracajac lonty w obu wyrzutniach połączonych . Co do mocowania to myślałem o kleju na gorąco a z wyrzutni kątowej zrobionej z prostych, zrezygnowałem. Sorki, że tak to wszystko chaotycznie opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Ja zawsze łączyłem jeden głowny lont i do każdej kostki. Nie uzywając rezerwowych. Musisz tez wziaść pod uwage czynnik taki że pomimo dobrze policzonych czasów kostka mozesz 3 sekundy krócej strzelać lub dłużej tutaj zawsze loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Sam już nie wiem, sposób z lontem rezerwowym wydaje mi się prostszy. Natomiast z jednym głownym pewniejszy. Lont rezerwowy zawsze się spala, czy jest to zależne od wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Moloch 146 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Będziesz mieć przerwy. No chyba, że będziesz lonty łączył jak chińska fabryka z jednej rurki do drugiej rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Myślałem zeby skrócic lont rezerwowy i początkowy, a później połączyć to szybkim lontem. Jest to w taki sposób wykonalne czy nie do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Moloch 146 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 dostań się do lontu rezerwowego najpierw, szybkiego lontu nie musisz używać. Ale policz sobie jaką długość musi mieć lont aby odpowiadał Twoim potrzebom. Jak wyrzutnia nie ma lontu rezerwowego to też można "dorobić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Mam nadzieje ze lonty rezerwowe będą, nie są też jakieś najtańsze i najmniejsze kostki. Natomiast najbardziej mnie teraz zastanawia jak własnie uniknąć tych przerw miedzy kostkami, bo lont rezerwowy też troche bedzie się wypalał. Lont główny również pewnie coś koło 5 sekund.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zalezy ile chinczyk dał tego lontu. Nawet jak dasz najszybszy lont to zajmie to troche czasu zanim dojdzie do nastepnej kostki. Jezeli dasz wyrzutnie przy wyrzutni to też ryzyko ze lont moze ci co nie co odpalić innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Okej, czyli najlepiej puścić obok wolny lont 1cm/s, i do niego łączyć kostki? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zrobienie jednego głównego lontu i wpinanie w niego lontów podstawowych kostek brzmi jak najbardziej sensownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Czyli teraz tylko dostosować długość lontu miedzy bateriami i gicik. Lont zabezpieczyć jakoś? Nie chce zeby mi się podczas strzelania vietnam zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Łap lont główny z lontami kostki trytytkami i będzie śmigać jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 A lont jakoś zabezpieczyć dodatkowo? Czy ma wisieć miedzy kosteczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Wisieć, nic mu nie będzie Czekamy na fotkę kostek jakie łączysz. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez Papa striX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 No troche tego jest do łączenia, dlatego nie chce zeby mi w połowie ucieło pokaz Na sam koniec musi wlecieć coś od funke, tylko ciężka dostępność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 To poprowadź dwa główne lonty zepnij co 15-20cm trytkami. Jak masz 20-30kostek to proponuje w system zainwestować ułatwia sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Nie no kostek to mam 8-9, ins coś nie chce wysłać jednej, ale zobaczymy. Też myślałem o dwoch głownych. Ogólnie to mam też szybki lont z zeszłego roku, myśle czy by nie puscic zwykłego lontu 1m/s a od niego ten szybki 1m/s do kostek. Pytanie czy ten szybki nie wypali się za szybko i nie zdoła odpalić lontu od kostek. Kusi mnie kupic jakies 2 kostki i połączyc w taki sposób. Chyba, że ktoś z was już tak łączył kosteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sQbaniec 10 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Masz jakieś kostki które strzelają bardzo krótko? 15-20sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Miałem w planie dać krótsze finały bo w sumie każda z wyrzutni strzela po 30sec i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zrób listę kostek dokładne modele to ci się rozpisze co i jak połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Okej więc tak: 1. Ultimate Golden willow (pyro moravia) 2. London (dragon fajerwerki) 3. feniks (dragon fajerwerki) 4. Kątowa phoenix (tropic) 5. best price 100shts (klasek) 6. generation y (piromax) 7.luxury pyro (klasek) 8. devil (klasek) 9. subway (gaoo) 10.P7575 Wyrzutnia pokazowa (kometa) Więc tak to aktulanie wygląda. Nie wiem czy nie rozbić tego na dwa oddzielne zestawy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Papa striX 8 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Więc tak : Na początek odpalił bym wolna Generation Y 100st, 135s + 3 Następnie Ultimate golden willow 49st, 40s + 3 Potem razem na raz London 16st, 27s + 3 Feniks 19st, 27s + 3 Kolejnie Phoenix 30st, 19s + 3 Best price 100st potrzebujemy modelu dokładnego Lucerny pyro 66st, 47s + 3 Devil 64st, 55s + 3 Subway 25st, 30s + 3 P7575 finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Ok. To teraz pytanko jak to polaczyc. Dac wolny lont obok i od niego szybki 1m/s do kostek, czy moze wszystko wolnym pospinac od kostki do kostki? Zalezy mi tez na rozmiarach, zeby mi to do samochodu weszlo wielkie dzieki za zainteresowanie tematem i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchabulka 1 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Siema. To znowu ja, zrobilem takie przykladowe polaczenie dwoch wyrzutni. Co o tym myslicie? Beda dlugie przerwy miedzy wyrzutniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
suchabulka 1
Siema, mam parę pytań odnośnie tworzenia własnego pokazu.
1. Jak łączyć wyrzutnie tak by odstępy między nimi nie były za długie. Zależy mi na tym by za dużo nie rozbierać wyrzutni
2. Jakiego lontu używać. Szybkiego czy wolnego.
3. Jak przymocować kostki proste, tak by dały efekt wyrzutni kątowej.
4. Na co przymocować wyrzutnie do podstawy (płyta drewniana).
Na co jeszcze ew. zwrócić uwagę przy składaniu takiego zestawu. Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi