Jump to content

Recommended Posts

Posted

Symbol: P1212A
Nazwa: Achtung
Opis: bardzo głośne petardy draskowe 6szt.
Zdjęcie: http://www.keller-bis.com.pl/photo/P1212A.jpg
Film: - brak -
Cena hurtowa: 8-10zł

kupiłem te petardy i narazie sie na nich zawiodłem. Odpaliłem jedną ale był niewypał :/. Mam nadzieje ze pozostałe potrężnie wybuchną. Za opakowanie zapłaciłęm 10zł. Co sądzicie o tych petardach ? Miacie z nimi jakieś doświadczenia ?

Pozdrawiam ;)

Posted

te niby "achtungi" są do bani kupiłem je w zeszłym roku i... są gorsze niż k204.. ciche, dużo niewypałów... Nie warte tej ceny

Posted

Tak myślałem ze to jakieś podróby ;/. Ale można z nich proch wsypać i zrobić z wszystkich 1 samoróbke ;).

Posted

Nie są aż takie złe, tylko że ja kupiłem za 4.50zl :razz:

Posted

Nie radze ci z nich robić samoruby. Mogą być niebezpieczne...`

Posted

Jak ci łapę urwie to zareklamuj forum w tv xD

Posted

Nie no samoróby nie zrobie :D. Sprzedam je koledze :P. Wole sobie 2 zestawy Kung-Fu z Biedry kupić ;). Pozdrawiam ;).

Posted

krudko i na temat największe gówno w mieście połowa to nie wypały lepiej za tą cenę kupić coś innego albo zrobić samoróbe

Posted

Testowałem przed chwilą jednego i musze wam powiedzieć, że konkretnie wywaliło ... mocny huk. Całą moją okolice nagłośniło. Naprawde zmieniłem zdanie co do nich .... jeden niewypalił, ale za to drugi naprawde pięknie wystrzelił. Polecam

• 2 weeks later...
Posted

Może w tym roku coś zmienili, ale w tamtym miał bardzo słaby huk, a połowa tej petardy to była zatyczka.

Posted
strasznie glosne
polecam :grin:

nawet ich nie miałeś pewnie :neutral:
ja się tak ogolnie takich dużych petard boję :oops: ale mój kolega miał ją w tym roku na sylwka tylko jedną niestety :evil: ale ta jedna zdążyła zrobić pisk w uszach jak walło to aż aż sie alarm a samochodzie włączył normalnie jak by bomba wybuchła polecam ze wzgledu na jakość i cene :wink::cool:
Posted

Wracając od kolegi po sylwku(7.10 rano) do domu(odprowadzał mnie na przystanek) petrze , leży jakieś pudełko.
W środku był achtung z komety i Big Tiger z tropica(który po chwili został zdetonowany).
Pudełko było minimalnie wilgotne , ale petardy były suche.
Klik
Achtunga mam dalej w domu , odpale go może w poniedziałek , ale ma on niestety lekko ułupaną siarke klik

Posted

Nom jakby żałowali na niego materiału trochę :/ ale huk może być nawet nawet:P przetestuj i daj opinie jak najszybciej:)

Posted

Ja go testowałem w tego sylwestra.
Beznadzieja. Huk porównywalny z k0201. Kupiłem go za 4 zł i wywaliłem te pieniądze w błoto. Zobaczyłem go na stoisku gdy przechodziłem obok i chciałem sprawdzić czy rzeczywiście jest taki zły. Jest jeszcze gorszy.
Może miałem jakiś zawilgocony czy jaki egzemplarz, ale nie polecam!

• 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj odpaliłem znalezionego achtunga :

Huk jak K0204 , ale za to bass jest naprawdę niezły.

PS1
Sry za jakośc , ale kręcone komórką.
PS2
Głupie komentarze spowodowane moją ucieczką na daleką odległość petardy :mrgreen:
  • 3 weeks later...
Posted

yyy. trochę dużo tych achtungów ale nic nie przebije achtunga z chesti tylko ptardy ciernie
fp8

p.s : Fire man nie pomylił się co do tych komentarzy

• 6 months later...
Posted

Ja zawsze tradycyjnie kupuje sobie jedną paczkę największych achtungów komety. Mi nigdy nie zdarzył się niewypał a huk też dobry był, tylko, że jak na taki huk to są za drogie, lepiej kupić coś innego. Dlatego biorę tylko 1 paczkę, z sentymentu.

• 4 weeks later...
Posted

W tym roku na pewno ich nie kupuje ;P. Szkoda forsy... Wole kupić tego z Hestii, bo to jest prawdziwy Achtung, a te z komety to nieudane kopie ;). Wystarczy spojrzec na grubość ścianki tego z Komety i tego z Hestii i mamy odpowiedź ;). Achtung komety ma taką ścianke ze jak sie lekko naciśnie to sie wgniecenie robi (troszeczke grubsza od rolki po papierze toaletowym ;]), a tego z hestii to sie nie da zgnieść xD. Pzdr. ;)

• 1 month later...
Posted

Te he0208 sa naprawde bardzo glosne.
Bardzo mi sie podobaly w tym roku tez je sobie kupie.
polecam!!!

• 1 month later...
Posted

Co wy wogóle piszecie ?!
Miałem w zeszłym roku 36 Achtungów Komety i tylko 1 nie wypalił.
Huk ogromny :!:
Nie wiem jak się mają na tle Achtungów Hestii ale napewno są lepsze niz K0204.
Użytkownik, który to pisał chyba ich nie miał.

Janek_92 :
Achtung komety ma taką ścianke ze jak sie lekko naciśnie to sie wgniecenie robi (troszeczke grubsza od rolki po papierze toaletowym ;]), a tego z hestii to sie nie da zgnieść xD. Pzdr.

Ciebie to chyba powaliło !!!
Miałeś wogóle Achtungi Komety ?
Można z całej siły cisnąć i nie da sie wgnieść.

Achtungi Komety to jedne z najlepszych petard.
Wiem co mówię, testowałem.
Posted

tak się składa, że ja też je miałem i są naprawdę słabe ciche bez polotu;D to chyba jedyna petarda której w życiu nie kupie.

Posted

Jest az taka różnica między Achtungami Hesti a Komety ?
Do czego byście porównali huk K0208 ?

Posted

A wie ktoś gdzie można dostać Achtungi Hestii w Poznaniu ?
Bo bardzo bym chciał je wypróbować :grin:

Posted

ArtekxDx słuchaj ... Achtungi Komety to największy bubel na rynku ... Miałem dużo achtungów wielu firm i wszystkie wybuchały podobnie (Tylko te z hestii miały huk jak bomba, a reszta troche bardziej cicha). Niestety z tymi z komety było odwrotnie. Wciąż podtrzymuje moje zdanie o grubości korpusu ... Jak ktoś ma te achtungi niech je lekko naciśnie... Napewno pojawi się wgniecenie. Nawet mały achtung z Maxsemu przebija dużego z komety ... (Przed chwilą odpalałem małego z Maxsemu). Moje zdanie jest takie, że jak na petardzie jest napisane Achtung to można się spodziewać porządnego huku + bass. Achtungi z Komety mają tylko bass, a huk jak K0204. ArtekxDx Jak mi nie wierzysz, że je miałem to moge dać fotki mojego stuffu 07/08 na których je widać ;P. NIE POLECAM !!!