endriu123457 56 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Jak "zapobiegacie" poparzeniu się zapalniczką i lontem podczas odpalania petard zapalniczką. Mnie się zdarza w ciągu godziny z 10 razy poparzyć a potem palec boli :xmas_happy:/> . W tym roku chyba ubiore rękawiczki robocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloj 0 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Kup sobie zapalarkę Taką do świeczek, albo kominka np. Mi w wakacje udało się kupić w Inter Marche zapalarkę żarową, i teraz bd sobie tylko nabijał ją gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jango 0 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Też mam ten problem, ale już się przyzwyczaiłem i mi to prawie nie przeszkadza. Swoją drogą dobry pomysł z tymi rękawiczkami pod warunkiem, ze nie będą kolidowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glosal 0 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 W tym roku odpalam czymś takim jak zdjęcie poniżej, więc o poparzenia sie nie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo12496 23 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Nie rozumiem w czym problem, należy po prostu trzymać zapalniczkę i petardę tak aby tworzyły kąt prosty. Wydłuża to żywotność zapalniczki, a iskry czy siarka będą lecieć z dala od rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidPirotechnik 4 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja co roku kupuje zarowe zapalniczki i zadko kiedy mi sie zdarza poparzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piropiotr223 11 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja tam tylko raz się opażyłem FP3 ale za to dotkliwie. Zawsze odpalam pod kątem 90° i wtedy jest ok, tak samo rakiety, fontanny, wyrzutnie oraz wszystkie inne atykuły pirotechniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PyroMarcin 0 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 najlepiej kupić zapalniczke żarową ona się też sprawdza przy wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil™ 27 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zakładam rękawiczki ogrodowe albo jakieś stare obdarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter2599 5 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Nigdy nie zdarzyło mi się poparzyć zapalniczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbullsoldier 2 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Poprsotu trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZawodowyFMX 0 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zawsze mam żarową i nigdy jeszcze się nią nie poparzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanter 0 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie korzystam z zapalniczek, liczą się tylko zapalarki sznurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilox 0 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja się tylko raz oparzyłem lontem, to małem czrną dziurę w palcu :D/> Ale tak jak wyżej koledzy napisali, wystarczy odpalać pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick 4 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja używam zapalniczki żarowej i kieruję płomien w stronę "od petardy" a nie w jej kierunku jeżeli wiesz co mam na myśli . Sprawdza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi