Verq 0 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Symbol: JC024Nazwa: Szok 1Opis: petarda lontowa / pudełko pakowane po 36 sztukFilm: - brak -Cena hurtowa: 0,50zł za sztukę / pudełko ????Przechodząc koło kiosku zobaczyłem że ruszyła " wystawa z petardami " Zainteresowała mnie jedna wyglądająca jak ... młotek ?? Kupiłem trzy . Poczekałem do wieczora dla lepszego efektu . 10 minut temu odpaliłem i ... dużo iskier dużo dymu i szok !! Naprawdę duży huk jak na tak małą petardkę ! Jestem naprawdę mile zaskoczony . Jak dokopie się do kabla od aparatu cyfrowego , to zrobię filmik . Co sądzicie o tej petardzie ? Ktoś kupował pudełko ? Za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Shock , jak i shark są petardami "niepozornymi".Niby małe , ale jak pierdykną , to aż w uszach piszczy.Wada ich jest , że jak wpadną w śnieg (taki głębszy) , to słabiej niż pikolak wybuchają.W tamtym roku chciałem kupić shocka , ale zdecydowałem się na big tigera i myślę , że zrobiłem błąd.W tym roku , jeśli shocki i decybele będą na sztuki , kupie kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 417 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Najlepsze jest, jak się odpali takiego Szoka na równym podłożu, wtedy zaczyna się bujać i iskrzyć lontem w różne strony. Huk bardzo dobry, Piratki są nieco głośniejsze, ale nie wiem jak ze stosunkiem cenowym. Co do podanej przez Ciebie ceny (50gr), to wyjątkowo się zgadzam, bo zawsze widzę Szoki za taką kwotę. Dla zainteresowanych: Cena hurtowa za pudełko 36szt. - 7,75zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verq 0 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Najlepsze jest, jak się odpali takiego Szoka na równym podłożu, wtedy zaczyna się bujać i iskrzyć lontem w różne strony. Właśnie tak było u mnie :mrgreen: Postawiłem na równej drodze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Wg. ceny hurtowej to szoki powinny byc za 20gr , ja za to je widziałem za 40groszy.Tak jestem zachęcony , że je kupie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Jeszcze ich nie miałem, ale po tym co piszecie jak zobaczę je gdzieś za targu ( w moim mieście chyba tylko tam można znaleźć pojedyncze produkty ) to postaram się je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verq 0 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Jutro zajdę do tego kiosku , i kupie po 2 wszystkiego co nie jest opisane na forum i zdam wam sprawozdania I wezmę jeszcze ze trzy Szoki :mrgreen: . Jutro też poszukam kabla , i może będą filmiki . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Lepiej zrób fotki i pokaż je na forum.Filmik za dużo nie da , bo żadna kamera nie uchwyci huku petardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 hmmm zastanawiałem sie nad tą petardą ale jej nie miałem może jak pokarzesz filmiki jaką ma moc (rozsadza) to sie na to zdecyduje a czy to nie jest takie coś jak korsarka ? SP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verq 0 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Zrobiłem filmik , ale z 3 szoków ten akurat był lekki niewypał . Było bardzo mało iskier , nie to co wcześniej . Nie wiem co się stało . Ale za to ładnie się potem rozwala Oto link :http://pl.youtube.com/watch?v=HB1O5DnuVQo Słychać na koniec zawód w moim głosie . Jutro kupie jeszcze kilka i zrobię filmiki .Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Całkiem niezły huk jak na takie małą zabawke.Jestem pewien , że kupię kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fear 0 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 petarda może i dobra, huk ma niezły, ale za taką cenę to już bardziej by sie opłacało kupić chyba piratki ze śmieszka, albo srebrne piratki, cena prawie ta sama a huk jest ogromny (srebrnej piratki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klopsik92 0 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 A w tym roku Szko'a nie ma w cenniku Jorga. Ile może kosztować całe opakowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 klopsik92 :roll: jak byś czytał temat to byś wiedział Dla zainteresowanych: Cena hurtowa za pudełko 36szt. - 7,75zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 417 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Szoki to chyba jedyne petardy, które potaniały w tym roku. Cenna hurtowa brutto 5,80złTo co na zdjęciu to pudełko sprzed dwóch lat. Niedawno jednak kupiłem sobie w detalu 4szt tej petardy po 0,50zł.Zdjęcie Szoków Zdjęcie orientacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedziu 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 kiedys w PL była jedna firma która produkowała tylko petardki szok. Nie były to produkty jorge, niestety firma juz nie istnieje, nie przestrzeganie przepisów BHP i wyleciała w powietrze :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achtung111 0 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 One są pardzo głośne! Z pozoru mała petardka... Niczego mocnego się nie spodziewałem a jednak Tylko uwaga bo szybko lont się pali ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio 0 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Tak drogo umnie są po 0,30$ kupiłem trzy mają bardzo długi lont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_92 1 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Kupiłem na tego sylwka 3 sztuki tych petard na bazarku (50gr sztuka). Odpaliłem jedną pod tunelem i huk był ciekawy . Najdziwniejszą sprawą w tych petardach jest to, że odpaliłem jedną na murku i była ona skierowana w kierunku prostopadłym do mojego kolegi. Po wybuchu plastikowa zatyczka uderzyła w prawe ramie mojego kumpla xD. potem znaleźliśmy ją 1 metr od nas xD. Troche dziwna sprawa, ale dobrze, że w oko nie dostał czy coś . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio 0 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 W sylwka pod wieczór nie miałem co robić poszedłem za chate i znalazłem przymarznięty słoik w środku pełno lodu najpierw włożyłem piccolaka nic poszedłem do chaty po szoka podpalam i spierd.... a tu nagle boom słoik w 1000 kawałeczkach :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piroman2010 0 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 U mnie w elblągu 3 złote za 36 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benny10 0 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Te szoki jakies glosne nie sa , slabsze od jaj dinozaura , ale jak za ta kase nawet oplacalne ;]P.S Jaja dizozaura maja wiekszy bass , przez to sa bardziej wyczuwalne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponq 2 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Ostanio jak odpalalem to huk byl porownywalny z jajami, nie wiem czy nie silniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piroman2010 0 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 jaja chyba silniejsze ale jakie drogie a u mnie szok 36 szt tylko 3 zł a jaja 6zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_92 1 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 O tych petardach mam surową opinię. Kupiłem w zeszłym roku 4 sztuki na bazarze po 20gr za jednego. Położyłem go na ziemi Lontem w moją stronę, odpalam i czekam na huk. Petarda wystrzeliła spoko tylko jest jedno ALE. Mój kumpel stał do niej prostopadle, czyli był na wprost od jednej z zatyczek. W chwili wybuchu zatyczka wyleciała z dużą prędkością i walnęła go w ramie. Niby nic, ale w kurtce była DZIURA ... Skończyło się na śmiechu, ale wolę nie myśleć co stałoby się jeśli uderzyłaby go np. w oko. Nie wiem czy były one jakieś felerne, czy to czysty przypadek, ale moim zdaniem nie powinny one mieć plastikowych zatyczek. Kolejne 3 sztuki odpalałem kiedy było już ciemno i obserwowałem ekspozję z bezpiecznego miejsca. Zauważyłem, że zatyczki dosłownie jak kula z pistoletu wylatują z petardy podczas wybuchu !! Wieczorem łatwiej je zauważyć, bo na zatyczkach od strony wewnętrznej jest proch, który poprostu się zapala podczas eksplozji. Osobiście wole ich już nie kupować, ale dobrze wiemy jakie buble można kupić na bazarze. . Jeśli chodzi o huk - słabe (coś w stylu K0203). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi