Jump to content
  • 0

Zrywać folie czy nie?

Question

Posted

Pytanie dotyczące kostek. Zrywać z nich folie czy nie trzeba, albo nawet nie mozna?

Pozdrawiam! ;)

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Lepiej zawsze zerwać, nie ma to większego wpływu ale syfu będzie mniej. Ja tam zrywam.

• 0
Posted

Ja zrywam ale nie trzeba.

• 0
Posted

Lepiej zerwać, masz pewność że ładunek nie przebije się i nie rozerwie kostki. Rzadko to się zdarza, ale jednak się zdarza. Podzrawiam :)

• 0
Posted

ja nie zerwałem w tamtym roku i wyrzutnia 59 strzałowa roztrzaskała się na ziemi ponieważ pierwszy ładunek nie przebił folii ;)

• 0
Posted

zrywam i oceniam papierower rurki czy nie sa pogiete itp

• 0
Posted

Przypnijcie ten temat w końcu... Co roku zadawane jest to pytanie... Zrywanie foli z dużo nie daje, niektórzy twierdzą że pocisk leci wyżej ale czy przy małych kalibrach się opłaca ? W końcu im wyżej tym efekt wydaje się mniejszy, jeszcze inny mówią że przez folie pocisk może nie wylecieć ile w tym prawdy? Mi się nigdy nie zdarzyło żeby wyrzutnie rozsadziło więc myślę, że to niemożliwe :) Ja od dwóch lat zrywam folie i w sumie do dziś nie mam pojęcia w jakim celu xD

• 0
Posted

Ja nie zrywam,wydaje mi się że w przypadku małego deszczu folia trochę ochroni ładunek przed zamoknięciem ;)

• 0
Posted

No właśnie, zależy czy pada, a jeszcze jak przy pokazie będę miał Vulcany to czy iskry nic nie rozsadzą?

• 0
Posted

Folia ma za zadanie uchronić produkt przed zamoknięciem.

Ciśnienie wytwarzane przez lift wypycha szelkę z taką siłą, że rozrywa folię jakby jej nie było.

Wniosek - nie trzeba zrywać.

• 0
Posted

W instrukcji obsługi nie pisze nic o zrywaniu folii.. czyli wniosek sam się nasuwa że NIE zrywamy jest to bez znaczenia jeśli odpalamy jedną czy dwie baterie jeśli kilkanaście i strzelamy u siebie a jest dobra pogoda to można od biedy pozrywać (mniej sprzątania)