carlosik 0 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 cześć mam takie pytanie dlaczego nie można posiadać w polsce większych ładunków od 2" oraz petard mocniejszych np od Di Blasco ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 cześć mam takie pytanie dlaczego nie można posiadać w polsce większych ładunków od 2" oraz petard mocniejszych np od Di Blasco ? Dlatego, że tak jest tak ustalone. Takie są zasady rozporządzenia i uchwały. Są klasy materiałów pirotechnicznych które można miec bez pozwolenia i są takie których nie można mieć.Poczytaj troszkę forum tu wszystko jest napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekNysa 3 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ponieważ te ładunki są za mocne do użytku cywilnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 I zapomniałem dodać najważniejszego " Bo takie w Polsce jest Prawo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenio 0 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 W porównaniu do zachodniej europy to i tak mamy dobrze :xmas_tongue: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrArlo12 1 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Według mnie to tylko i wyłącznie dla bezpieczeństwa człowieka. Np taka 4'' to ma już moc. :xmas_smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dlaczego? To proste... by w mediach po sylwku nie było 200-300 osób zabitych Ciesz się, że jest tak, bo w niektórych jest jeszcze gorzej albo w ogóle jest zakaz jakikolwiek piro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosik 0 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 dzieki wszystkim za odpowiedź rozumiem już, też prawda dużo by było wypadków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi