sokol 6 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Czy można używać kleju do mocowania? Czy radzicie czegoś innego?mocowanie do tego typu stojaka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Nie do końca rozumiem o jaki klej ci chodzi ale generalnie do piro to te które nie są na bazie wodyCzyli vicol opada ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnz87 1 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Kątownik i taśma klejąca. Proste. Klej raczej odpada, szczególnie te które nie są plastyczne po zaschnięciu, bo się wykruszą od wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrArlo12 1 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Klej chyba wchodzi w grę ale nie jakaś kropelka czy inny tak mocny klej ponieważ on przepali ten papier od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnz87 1 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja bym i tak wykorzystał kątowniki. Sztuka kosztuje 0,80 - 1,40 PLN, montuje się go jakieś 4 sekundy, jest wielokrotnego użytku... Dostęp do nich jest wszędzie - od Castoramy po małe sklepy wielobranżowe. A klej? Też kosztuje, zasycha znacznie dłużej niż trwa przymocowanie kątownika, no i tubka / puszka starczy na 2-3 mocowania, a kątownik ile wytrzyma? 300? 500? 1000 mocowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 capensis 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 ewentualnie full taśmy klejącej szarej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Również polecam sposób z kątownikami - jedyny słuszny - wielokrotnego użytku- bardzo wytrzymałe- łatwe w montażu i demontażuNależy jedynie pamiętać o tym, aby przed rozpoczęciem przykręcania dobrze rozplanować położenie kostek na płycie, żeby nie okazało się, że na ostatnią wyrzutnie nie ma miejsca, albo że odległość pomiędzy poszczególnymi pozycjami uniemożliwia poprawne połączenie lontem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dlatego najpierw trzeba połączyć a później ustawić jak najbliżej siebie i przykręcać. Oczywiście też tak żeby dało się wsadzić śrubokręt/wkrętarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 capensis 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dokładnie, zawsze musisz zwracać uwage, żeby kostki FAN , V , \I/ itp nie stały za blisko siebie , tylko jedna za drugą (równolegle tymi prostymi ścianami)Najlepiej tak jak ja zawsze robię, najpierw poukładać kostki na płycie palecie itp, poprzykładać kątowniki i na bieżąco przykręcać.Jak robisz pokaz łączony lontem to możesz jako symulacje lontu sznurek pomierzyć najpierw i poukładać tak żeby było zgodnie z czasemEDIT firek trochę mnie wyprzedził xdEDIT 2 : firawerkoman, wiertarką przy fajerwerkach o.O przecież nie wolno , bo ponoć iskra ze środka może coś odpalić (np qm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja montuję torty po linii, tzn. od górnego rogu dłuższej (albo krótszej wedle upodobań) krawędzi, do dolnego rogu krawędzi, łącząc na bieżąco, później po tej samej linii od dołu do góry, od góry do dołu itd. Nie polecam bawić się wkrętarkami tuż przy loncie, bo istnieje ryzyko przeskoczenia iskry. Trzeba pamiętać o zasadzie: najpierw montaż, później podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sokol 6 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jaka będzie bezpieczna odległość miedzy fontannami? i fontanną - wyrzutnią by nie doszło do zapłony od danej fontanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnz87 1 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jaka będzie bezpieczna odległość miedzy fontannami? i fontanną - wyrzutnią by nie doszło do zapłony od danej fontanny. Ja przyjmuję 5 metrów ;-) między fontannami a kostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ok. 15 metrów.Gnz - mi przy 10 metrach paleta się odpaliła Iskry, które się długo palą + wiatr + niezabezpieczony początek albo koniec łączenia i nawet 10 metrów nie jest straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 capensis 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dlatego ja połączenia i gołe lonty zaklejam taśmą papierową tak wzdłuż, ale nie szczelnie tylko tak jakby kładę i lekko zaginam, szczególnie odsłonięte fragmenty QM.Zawsze jakieś tam zabezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Niezawodny sposób mocowania wulkanów, strobo itp. galanterii to taśma aluminiowa, taka do naprawy np. rynien. Jak dla mnie szybkie, wygodne i pewne.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sokol 6 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Działa to tak samo jak normalna taśma czy jak? : P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Działa to tak samo jak normalna taśma czy jak? : P To jest taka specjalna taśma, jest dużo lepsza od zwykłe bo: po pierwsze nie stopi się ani nie zapali pod wpływem temperatury, po drugie klej jakim jest pokryta jest niezwykle mocny, po trzecie można ją fajnie dopasować do dowolnego kształtu. Taśmę aluminiową stosuje się m. in. do łatania rynien, tłumików itp. Dostaniesz ją w każdym sklepie typu praktiker, obi, castorama, cena ok. 20 zł za rolkę 25m.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sokol 6 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Dzięki na pewno mi się to przyda. A łatwo jest ją roztargać, przerwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Dzięki na pewno mi się to przyda. A łatwo jest ją roztargać, przerwać? Taśma sama w sobie jest dość wytrzymała, bo wykonana jest z grubego aluminium, dużo grubszego od zwykłej foli. Łatwo ja uciąć nożyczkami, ale w rękach rozerwać to już większe wyzwanie. Wytrzymałość coś pomiędzy taśmą zbrojoną a zwykłą pakową.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek4242 1 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ja tam taśmą pakową mocowałem i było ok ;D xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
sokol 6
Czy można używać kleju do mocowania? Czy radzicie czegoś innego?
mocowanie do tego typu stojaka:
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi