steny 0 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 W tym roku stawiam na 859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rangiz 0 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dzisiaj przeprowadziłem mały test. Odpaliłem te ze starej i nowej partii. Nie ma różnicy. ;)/> Zależy który rok, te sprzed 2012 powinny robić różnice, jak nowsze to wszystkie były już słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpiroman 0 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam dzisiaj odpaliłem FP3 big i szczerze ? Dla mnie żadna różnica a taka prawda że bez nich sylwester to nie sylwester muszą być i koniec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rangiz 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ale muszą być bo...? Dum bum jest zdecydowanie potężniejszy i też ma flarę, wychodzi lepiej jakościowo przy stosunkowo niewielkiej dopłacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilox 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Panowie powiem tak głupio gadacie i tyle :)/> Każdy z Was gada że są słabe a wszyscy je kupują. Z Hurtowni znikają jak ciepłe bułeczki zamawiane są nowe i dalej znikają. Nie rozumiem waszego rozumowania :)/> Ja ich nie kupiłem A schodzą dlatego że dla wielu ludzi to jest najgłośniejsza petarda i jest jedyną jaką znają Ja przyniosłem raz do szkoły 859 i dosłownie każdy mówił że to fp3, niektórzy to się prawie kłócili ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Piro 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przed chwilą byłem w lesie i przetestowałem Fp3 z 2013 i 2014 i różnicy nie ma nawet najmniejszej :xmas_w00t: A już się przestraszyłem że Fp3 to już jakiś szit jest :xmas_tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroManiaHD 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przed chwilą byłem w lesie i przetestowałem Fp3 z 2013 i 2014 i różnicy nie ma nawet najmniejszej :xmas_w00t:/> A już się przestraszyłem że Fp3 to już jakiś szit jest :xmas_tongue:/> Yhmmm ciekawe skąd miałeś z 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPirotechnik 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Niedługo zrobię porównanie między "dwunastką" a "czternastką".Zobaczymy jak to wyjdzie, bo sam jestem ciekaw 12' leży u mnie już 2 lata wygrzana, ale 14' również leży w tym samym miejscu już około miesiąca, więc w zawilgocenie jednej czy drugiej nie wierzę. Jednak jak sami chyba widzicie, korpus jest gorzej wykonany w 14' niż w wersjach wcześniejszych i to nie ulega wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edziuu 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Byłem przed chwilą troche postrzelać i porównałem FP3 z 859 i z BOMB Black Oczywiście najmocniejsze 859 daleko za nim BOMB i zaraz przed BOMB FP3. Jak dla mnie to nadal dobre i opłacalne petardy, polecam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Piro 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Yhmmm ciekawe skąd miałeś z 2013 ? Kupiłem za 1 zł w księgarni :xmas_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSurVivaL 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Yhmmm ciekawe skąd miałeś z 2013 ? Ja mam z 2011, mają mocniejszy bas od dum bum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroManiaHD 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Kupiłem za 1 zł w księgarni :xmas_biggrin:/> ja dziś kupiłem sobie rakiety crazy angel i fp3 big paczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piropiotr223 11 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 ja dziś kupiłem sobie rakiety crazy angel i fp3 big paczkę :)/> Takie rzeczy to na priv się załatwia, to nie temat o tym że kupiłeś sobie rakiety z księgarni tylko o petardach FP3. A pozatym to koledzy z gimby podniecają się że każdy achtung jest najmocniejszy. Pokazujesz im od komety, najmocniejszy, ok hestii, najmocniejszy. A jak pokazuje FP3 to takie sobie a jak dum bum to mówią że szajs a nawet nie wiedzą co to jest. A ta wogóle to FP3 są dość dobre jak na swoją cene ale lepiej dołożyć kilka złoty i kupić 859 lub dum bumy. Ja tam najbardziej lubię TXP859. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rangiz 0 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przed chwilą byłem w lesie i przetestowałem Fp3 z 2013 i 2014 i różnicy nie ma nawet najmniejszej :xmas_w00t:/> A już się przestraszyłem że Fp3 to już jakiś szit jest :xmas_tongue:/> Musiałbyś mieć 11 albo 12tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian12 0 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pozwólcie, że ja sie teraz wypowiem miałem na tego sylwka fp3 white, fp3 jorge original, fp3x krachmen i jc05. I tak fp3 white pisałem już w temacie o nich są słabsze bez flary i korpus wynosi tylko 1mm natomiast fp3 jorge już 2mm. Przez co petarda jest sztywniejsza nie ma wgnieceń i gips sie z niej nie kruszy tak jak przy fp3 white. Co do krachmenów to huk identyczny jak fp3 jorga tyle że tu też jest tylko 1mm korpus. I ostatnie porównanie to fp3 original do jc05. Tu korpus 2mm i tu 2mm. Sprawdzane trzy razy w odstępie 15 minut. Ta sama odległość w tym samym miejscu pierw fp3 potem jc05 i powiem tak. Przy dwóch próbach fp3 i jc05 walą tak samo a przy trzeciej próbie jc05 walnęło troche głośniej niż fp3, ale nigdy fp3 nie było głośniejsze od jc05.! W skrócie fp3 a jc05 to są te same petardy tylko jc05 jest krótsza i pozbawiona flary grubość i jakość ta sama i jc05 jest już na CE. Więc pisze tu aby ludzi ostrzec jeśli szukają coś co wali tak jak fp3 to lepej brać jc05 tańsze i więcej sztuk, a jeśli jeszcze głośniejsze to tylko dum bum. Bo nić innego nie widze. Jorge jeśli fp3 nie zrobi tak jakie było za firmy fenix to ludzie przeżucą się na inne firmy i petardy choćby dum bum. To tyle. Troche sie rozpisałem po części wkleje to w temat jc05 aby ludzi poinformować. Acha i nie ma mowy o zawilgoceniu fp3 czy jc05 bo przeleżały 20cm od grzejnika przez dobry miesiąc więc były suche jak pieprz. Szczerze to zawiodłem sie na fp3 większa petarda a wali tak jak ta malutka jc05 a nawet nieraz ciszej. Nie ma co sie sugerować ilościa prochu bo w fp3 większość to flara zielona. Za rok tylko jc05 jeśli i tej jorge nie zepsuje.,! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekNysa 3 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie zgodzę się z Tobą marian Z kolegami odpalaliśmy w tym roku na prawdę dużo fp3 big i fp3 small i była na prawdę spora różnica. FP3 big waliły głośniej, i każdy mój kolega przyznał, że big wali mocniej. I fp3 big i small były z 2013 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian12 0 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja miałem z 2014 roku wiec może to jest ta różnica. Mówie to co słyszałem po co miałbym mówić co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rangiz 0 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Marian nie miałeś na testy ani jednej głośnej petardy żeby porównać, tylko same średnie lub słabe rzeczy, także nie wiem o czym w ogóle mowa. Ostrzegałem że od jorge nie ma co brać bo petardy im się skończyły i zostały same zabawki. W podobnej cenie konkurencja coś tam jeszcze ma, oni już nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANIAK 0 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Lepiej już kupić P2000 z Maxsema, lepszy huk niż fp3 :christmascool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian12 0 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Rangiz to powiedz mi jakie mam brać? Które są lepsze napisz. Myślałem że jorge ma najlepsze pod względem jakościowym i hukowym ale z roku na rok to gorsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilox 0 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rangiz to powiedz mi jakie mam brać? Które są lepsze napisz. Myślałem że jorge ma najlepsze pod względem jakościowym i hukowym ale z roku na rok to gorsze! Mocniejsze od nich są: DumBum, Txp859,Bomb, dragon boom, P2000 mega piratka i jeszcze pare by się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rangiz 0 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jakby kolega przejrzał chociaż pobieżnie tematy z ostatnich kilku lat to by wiedział dlaczego nie polecamy już jorge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian12 0 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Rangiz a możesz mi powiedzieć w skrócie dlaczego jorge tak sie pogorszył. Jak miałbym przeczesać całe forum to nie starczyłoby mi czasu.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilox 0 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Rangiz a możesz mi powiedzieć w skrócie dlaczego jorge tak sie pogorszył. Jak miałbym przeczesać całe forum to nie starczyłoby mi czasu.:-) Dlaczego ? To nie jest pytanie dla użytkowników forum tylko dla pracowników jorge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michonne24 0 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Bardzo porządna petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi