Floudy 0 Share Posted December 10, 2020 Witam! Ostatnio zamówiłem wyrzutnię od Pyromoravi a dokladnie Fireworks Lecz nie wiem czy jest coś nie tak, czy po prostu taka ma byc, a więc przejdę do sedna sprawy. Po wstrząsie wyrzutni slychać na srodku takie pykanie jak by była pęknieta rura, ale nie jestem pewny macie jakieś pomysły co to moze być? Quote Link to post Share on other sites
Grubbert 55 Share Posted December 10, 2020 To pocisk.Wszystko jest w porządku Quote Link to post Share on other sites
Kamil911 77 Share Posted December 10, 2020 Nie ma powodu do obaw.. wystrzeli możliwe że ładunek jest luźny w jednej z rurek nie raz tak miałem i w niczym to nie przeszkadza jeżeli nie słychać po poruszaniu wyrzutnią dźwięku znacząco sypiącego się piasku to nic jej nie grozi, zawsze możesz też się upewnić na 101% rozcinając samo dno wyrzutni (papier lub folia) by podejrzeć jak wygląda sprawa od dołu i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Jedno jest pewne że rurka nie może być pęknięta więc podejrzewam opcje z luźnym ładunkiem lub w ostateczności rozkruszoną glinianą zatyczką nie wiadomo tylko w jakim stopniu jest ona rozkruszona. Quote Link to post Share on other sites
mpiwowski 114 Share Posted December 10, 2020 pocisk obija się o ścianki rurki po prostu. Quote Link to post Share on other sites
Floudy 0 Author Share Posted December 10, 2020 Ok dziękuje wam Quote Link to post Share on other sites
k4n4li4 208 Share Posted December 10, 2020 2 godziny temu, Kamil911 napisał: Nie ma powodu do obaw.. wystrzeli możliwe że ładunek jest luźny w jednej z rurek nie raz tak miałem i w niczym to nie przeszkadza jeżeli nie słychać po poruszaniu wyrzutnią dźwięku znacząco sypiącego się piasku to nic jej nie grozi, zawsze możesz też się upewnić na 101% rozcinając samo dno wyrzutni (papier lub folia) by podejrzeć jak wygląda sprawa od dołu i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Jedno jest pewne że rurka nie może być pęknięta więc podejrzewam opcje z luźnym ładunkiem lub w ostateczności rozkruszoną glinianą zatyczką nie wiadomo tylko w jakim stopniu jest ona rozkruszona. co ma grozić jeśli słychać sypiący się piasek? Raz miałem w wyrzutni, że pprzy poruszaniu było słychać jak w grzechotce dla kaszojada i wypaliła normalnie Quote Link to post Share on other sites
mpiwowski 114 Share Posted December 10, 2020 od piasku nic totalnie, po prostu chinol jak zakleja kostkę to może robić to na odwal i może zaklejać wraz z piachem, który nie pochodzi wcale od kostki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts