Luksfer87 0 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Szukałem i się nie doszukałem a takiego tematu chyba jeszcze tutaj nie było.Interesuje mnie skąd bierze się gwizd w fajerwerkach.Może wie ktoś jakie mieszaniny wchodzą w skład aby takowy efekt powstał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo312132 14 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ale po co ? ci to wiedzieć do samoróbek czy z ciekawości wpisz w google : "rodzaje prochów " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksfer87 0 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nikt nie mówi tu o samoróbkach.Czy już na tym forum nie można o nic się zapytać?Masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WofT 0 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nikt nie mówi tu o samoróbkach.Czy już na tym forum nie można o nic się zapytać?Masakra... Proch SSA(przepis w internecie), tylko ubij(nie za mocno, bo mieszanka jest bardzo wrażliwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antyvlad 0 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Gwizd spowodowany jest bardzo szybkimi pulsacjami gazów powstałych ze spalania tak szybkich paliw. Jego ton ma ścisły związek z wymiarami takiego wyrobu. W komercji używa się nadchloranów i salicylanów, wspomniany mix ssa czyli KClO3 i benzoesan też będzie gwizdał, ale jest dużo niebezpieczniejszy. Do najbezpieczniejszych efektów dźwiękowych zaliczył bym tzw. hummer Youtube: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi