Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich piromanów! 

Kolejny rok, kolejny sylwester, kolejny stuff. Zainspirowany wpisem z tematu @mantis-a:

Cytat

"zawsze o tym myślałem, ale nigdy ostatecznie tego nie kupiłem", "może kiedyś to kupię, gdy nadarzy się sposobność". Czas zmienić te zapowiedzi i przekuć je w czyny.

postanowiłem że w końcu nadszedł czas na  🎶SONGA🎶 :D Chciałem ją kupić jeszcze za czasów gdy była w POLO Markecie... ktoś pamięta ile to było lat temu? 

F94REJL.jpeg

Na drugą nóżkę póki co mam dwie superanckie piszczące wyrzutnie i jednego reprezentanta ciszy. Nie mogło zabraknąć także petard. 

sbXAemX.jpeg

• Like 3
Posted

No tak, Song ostatecznie wpadł też i u mnie na sylwka 2022 roku. Po dzień dziś król wyrzutni o klasycznych efektach tak jak szczupak królem jezior i lew jest królem dżungli (właściwie sawanny).

Wyrzutnie pisklaki od Pyro Moravia całkiem przednie, z innym niż zwykły huk dodatkiem, zawsze jakaś konkurencja dla TXB263 Whistling Crackling.

Gdy napisałeś o reprezentancie ciszy, to nie wiedziałem o co chodzi, czyżbyś żartobliwie petardy określił reprezentantami ciszy? Później sobie sprawdziłem tę Wronę na YouTube i skumałem o co chodzi. To wyrzutnia kometowa, bez rozprysku. Nie spodziewałem się tego po jej rozmiarze, poligrafii i nazwie. Dopiero z czasem zauważyłem dopisek "Animal Friendly" na etykiecie Wrony i potwierdziłem się w temacie.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Wrona na pierwszy rzut oka wygląda jak klasyczna wyrzutnia 19sh/25mm. Mało jest wyrzutni z takim efektem, mnie osobiście jasna kometa z grubym ogonem bardzo się podoba 🙂 No i zawsze można kupić drugą wronę i odpalić dwie jednocześnie pod kątem…

Tymczasem mały powrót do wyrzutni z efektem Titanium Salute. Mam nadzieję że będą tak głośne jak kiedyś. 

DoZ7Oqa.jpeg

Edited by Grvby
Posted

To nowe partie Piromaxowe?
Bo retorno to już raczej tylko prywatnie i to bęzie łupało ;)

Posted

South world i west world, wolniejsze i nieco droższe odpowiedniki triplexowego TXB263. Pyromoravia ma za to większy wybór efektów występujących po pisku. Też uwielbiam tego typu wyrzutnie, zawsze to jakaś odskocznia od bardziej typowych efektów.

Miałem retorno i pomimo małego nec'u, wali mocno. Nie zawiedziesz się. Gdzie żeś to dorwał? Z piromaxowymi to bardziej skomplikowane bo różne partie różnie strzelają. Była nawet taka w której cała kostka szła praktycznie na raz. Sam się już pogubiłem które to są te dobre.

Posted

Już spieszę z odpowiedziami:

1. Titanium Salute od Piromaxa rocznik 2022, ostatnie jakie miałem były coś około 2017-2018r tamte były soczyste :D 

2.Retorno oczywiście prywatnie choć dwa tygodnie temu była jeszcze jedna sztuka na piroarcie.