Jump to content

[Kamil911] Stuff 2023/2024

Kamil911

Recommended Posts

Witam, przedstawiam wam pierwsze tegoroczne zakupy, w tym roku mój stuff będzie wyglądał trochę inaczej niż było to w latach poprzednich.. zresztą co ja będę już odkrywał karty co ma być to będzie albo i nie. :D czas pokaże..  :)

WnIeGud.jpglx6GLwK.jpg

Widzę że coraz popularniejsze stają się u nas pistolety hukowe. Chyba sam będę musiał w taki zainwestować. Moździerze od tripla bardzo fajne do zabawy, a efekty nie są wcale takie złe jak je ludzie malują :)

Daj znać, czy pistolet normalnie odpala race. Proch w tych racach zaczyna się na samym początku, czy jest gdzieś tak w 3/4 lub w połowie pocisku?

W dniu 15.02.2023 o 17:56, PiroMan25 napisał(a):

Widzę że coraz popularniejsze stają się u nas pistolety hukowe. Chyba sam będę musiał w taki zainwestować. Moździerze od tripla bardzo fajne do zabawy, a efekty nie są wcale takie złe jak je ludzie malują :)

Polecam hukowca fajna odskocznia od standardowego piro coś zupełnie innego.. też zadawałem sobie pytanie czy warto ale patrząc po filmikach na YT to świetna zabawa raz zainwestujesz w pistolet i bawisz się latami i tylko dokupujesz race a ich ceny też są bardzo przystępne wybór jest szeroki może nie tak jak w DE ale w mojej ocenie moda na pistolety hukowe w PL dopiero nadchodzi. A co do możdzierzy na te czasy dają nadal rade są gorsze rzeczy na rynku więc nie ma co narzekać a i wystrzał z rury to coś co przypomina stare dobre czasy. 

W dniu 15.02.2023 o 20:10, mantis napisał(a):

Daj znać, czy pistolet normalnie odpala race. Proch w tych racach zaczyna się na samym początku, czy jest gdzieś tak w 3/4 lub w połowie pocisku?

Odpala prawidłowo już przetestowany, proch w racach zaczyna się na samym początku. 

W dniu 15.02.2023 o 20:41, Piotrek007 napisał(a):

O panie z taka giwera to obrazu czuć się bezpiecznie:) 

Idziesz w całkiem innym kierunku:) nie tedy droga:)

Zgadza się giwera solidna.. lecz po 12 latach odpalania tradycyjnego piro zaczyna się to nudzić.. pora na coś innego.

• 2 weeks later...
28 minutes ago, Kamil911 said:

Mały UP i kolejny pistolet hukowy + nasadka na 5 rac pyro launcher.

NBctCWs.jpgdeu9jYq.jpg

Terminator 😛 dorzucić silniczek do obracania i minigun jak ta lala ;)

1 minutę temu, Papa striX napisał(a):

Terminator 😛 dorzucić silniczek do obracania i minigun jak ta lala ;)

Hehe pomyśle nad tym :D

Czekam na test tej multilufy i relację, czy daje rady odpalić wszystkie race zarówno w połączeniu z rewolwerem Ekol 2.5", jak i pistoletem Stalker.

U mnie niestety dwa pistolety (rewolwer Ekol Viper 6" oraz pistolet Lexon 11 Start Mateja) i żaden nie daje rady z racami. Odpalają sporadycznie zamiast za każdym razem. Czarna nasadka na 4 race i srebrna na 3 race nie zdają egzaminu. Przy pojedynczym odpalaniu, najczęściej odpalały te race, którym proch zaczynał się na początku korpusu (66% wypałów), a najrzadziej te, którym proch zaczynał się w połowie korpusu (33% wypałów). Przy odpalaniu z nasadek, czarna nasadka na 4 race nigdy nie odpaliła z żadnego pistoletu, a srebrna na 3 race tylko dwa razy z Lexona i tylko przy użyciu rac z prochem na początku racy, a potem już nigdy.

38 minut temu, mantis napisał(a):

Czekam na test tej multilufy i relację, czy daje rady odpalić wszystkie race zarówno w połączeniu z rewolwerem Ekol 2.5", jak i pistoletem Stalker.

U mnie niestety dwa pistolety (rewolwer Ekol Viper 6" oraz pistolet Lexon 11 Start Mateja) i żaden nie daje rady z racami. Odpalają sporadycznie zamiast za każdym razem. Czarna nasadka na 4 race i srebrna na 3 race nie zdają egzaminu. Przy pojedynczym odpalaniu, najczęściej odpalały te race, którym proch zaczynał się na początku korpusu (66% wypałów), a najrzadziej te, którym proch zaczynał się w połowie korpusu (33% wypałów). Przy odpalaniu z nasadek, czarna nasadka na 4 race nigdy nie odpaliła z żadnego pistoletu, a srebrna na 3 race tylko dwa razy z Lexona i tylko przy użyciu rac z prochem na początku racy, a potem już nigdy.

Więc tak do multilufy UMAREX jest dołączone 5 adapterów każdy ma nabite inne oznaczenie (K/M/C/L/I] o różnej średnicy lufy ( i niestety żaden z tych adapterów nie pasuje do rewolweru EKOL Viper 2.5 ! jest tam zbyt mała średnica gwintu więc pozostaje strzelanie pojedyńcze natomiast do STALKERA M906 już odziwo pasuje adapter (K) Według informacji na stronie producenta Pyro Launchera UMAREX nasadka działa na amunicji hukowej LONG w pierwszej kolejności musze się zaopatrzyć w amunicje 5.6mm Mega Huk dedykowaną do pistoletu trochę czytałem opinii na jej temat i znaczna większość użytkowników opisywała że jest to zdecydowanie amunicja zbyt mocna na strzelanie nasadką pojedyńczą na tym ammo i rozrywa race.. a jak już uda się wystrzelić to w połowie lotu wybucha.. po prostu ma zbyt dużą energie.. ciekawe swoją drogą, wydaje mi się że nasadka ma szanse działać w tej broni jak najbardziej oraz z racami z prochem na początku tylko ile odpali rac to dobre pytanie.. kwestia nie odpalania może leżeć też w samej konstrukcji nasadki aczkolwiek być może jest to po prostu wina znajdującego się nagaru w lufie z tego co wiadomo należy czyścic za każdym razem pistolet po strzelaniu gdyż gazy wtedy tracą energie hmm.. no nic potestuje i wtedy zdam relacje co jak wypadło.

4 godziny temu, Kamil911 napisał:

w pierwszej kolejności musze się zaopatrzyć w amunicje 5.6mm Mega Huk dedykowaną do pistoletu trochę czytałem opinii na jej temat i znaczna większość użytkowników opisywała że jest to zdecydowanie amunicja zbyt mocna na strzelanie nasadką pojedyńczą na tym ammo i rozrywa race.. a jak już uda się wystrzelić to w połowie lotu wybucha.. po prostu ma zbyt dużą energie..

Jakoś nie odczuwałem dużej różnicy w huku między 6 mm Pobjeda a 5.6 mm Mega Huk. Wydaje się, że jak huk podobny, to iskier też pójdzie w podobnych ilościach...

4 godziny temu, Kamil911 napisał:

kwestia nieodpalania może leżeć też w samej konstrukcji nasadki aczkolwiek być może jest to po prostu wina znajdującego się nagaru w lufie z tego co wiadomo należy czyścic za każdym razem pistolet po strzelaniu gdyż gazy wtedy tracą energie hmm..

Czyszczenie wyciorem wiele nie pomagało. Musiałem czekać aż rewolwer i pistolet, a konkretnie nagar w środku ich lufy ostygnie w domu na cieple i dopiero potem można było ponownie oddać parę strzałów.

W dniu 27.02.2023 o 16:18, Kamil911 napisał(a):

Więc tak do multilufy UMAREX jest dołączone 5 adapterów każdy ma nabite inne oznaczenie (K/M/C/L/I] o różnej średnicy lufy ( i niestety żaden z tych adapterów nie pasuje do rewolweru EKOL Viper 2.5 ! jest tam zbyt mała średnica gwintu więc pozostaje strzelanie pojedyńcze natomiast do STALKERA M906 już odziwo pasuje adapter (K) Według informacji na stronie producenta Pyro Launchera UMAREX nasadka działa na amunicji hukowej LONG w pierwszej kolejności musze się zaopatrzyć w amunicje 5.6mm Mega Huk dedykowaną do pistoletu trochę czytałem opinii na jej temat i znaczna większość użytkowników opisywała że jest to zdecydowanie amunicja zbyt mocna na strzelanie nasadką pojedyńczą na tym ammo i rozrywa race.. a jak już uda się wystrzelić to w połowie lotu wybucha.. po prostu ma zbyt dużą energie.. ciekawe swoją drogą, wydaje mi się że nasadka ma szanse działać w tej broni jak najbardziej oraz z racami z prochem na początku tylko ile odpali rac to dobre pytanie.. kwestia nie odpalania może leżeć też w samej konstrukcji nasadki aczkolwiek być może jest to po prostu wina znajdującego się nagaru w lufie z tego co wiadomo należy czyścic za każdym razem pistolet po strzelaniu gdyż gazy wtedy tracą energie hmm.. no nic potestuje i wtedy zdam relacje co jak wypadło.

Od niedawna mam stalkera. Strzelałem już trochę z pojedynczej nasadki z rac hukowych Zink amunicją Mega Huk i jak na razie nie miałem jeszcze przypadku rozerwania. Nie próbowałem jeszcze ze zwykłych włoskich rac. Nic przyjemnego jak walnie coś takiego obok głowy w dodatku niespodziewanie. Stałem obok jak rozerwało w Start-1. Potestuję jeszcze trochę i dam znać jak to z tym jest. 

Być może też będę musiał zakupić adapter Umarexa jeśli rozwiąże to problem. Strzelanie stalkerem z pobjedy i ręczne przeładowywanie to rzeczywiście lipa w dodatku nie zawsze łuska wyjdzie z komory nabojowej i się klinuje. 

20 godzin temu, Kamil™ napisał(a):

Od niedawna mam stalkera. Strzelałem już trochę z pojedynczej nasadki z rac hukowych Zink amunicją Mega Huk i jak na razie nie miałem jeszcze przypadku rozerwania. Nie próbowałem jeszcze ze zwykłych włoskich rac. Nic przyjemnego jak walnie coś takiego obok głowy w dodatku niespodziewanie. Stałem obok jak rozerwało w Start-1. Potestuję jeszcze trochę i dam znać jak to z tym jest. 

Być może też będę musiał zakupić adapter Umarexa jeśli rozwiąże to problem. Strzelanie stalkerem z pobjedy i ręczne przeładowywanie to rzeczywiście lipa w dodatku nie zawsze łuska wyjdzie z komory nabojowej i się klinuje. 

O. fajnie że ktoś jeszcze posiada tego hukowca :) no u mnie troche z testami jeszcze zejdzie jak potestujesz to też daj znać co i jak faktycznie tak jak piszesz strzelanie longami z pobjedy jest lipą można ale zamka ci nie odrzuci to raz a dwa że nawet ręczne przeładowywanie to męka i zacinki wiem bo już sam sprawdzałem.. zdecydowanie musi być dedykowana amunicja Mega Huk 5.6mm nazywana też (nitro) z zielonymi czubkami a adapter to znak zapytania teoretycznie powinien działać ale zobaczymy w praktyce.

• 2 weeks later...
W dniu 16.03.2023 o 07:33, Piotrek007 napisał(a):

Male, a zarazem wielka jw. Ciekawe te crazy robot

JW 4k od dawna mnie interesowała ładnie się prezentuje na video ale faktycznie dość spory rozmiar jej :D a z Robotów już coś postrzelałem kilka szt i dla mnie super race nie dość że fajne efekty wizualne w tym tytan to i huk przyzwoity a to tylko 1 raca bo nie testowałem jeszcze pyro launchera haha.