Program pokazowy tegorocznej edycji od dnia, na którym będę(pełny program podałem poniżej):
- 12 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Caballer FX
- 13 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia El Portugués
- 14 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Hermanos Caballer
- 15 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Europlá
- 00:00 Castillo De Fuegos Artificiales na Paseo de la Alameda (pokaz nocny) - Pirotecnia Turis
- 16 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Turis
- 01:00 Castillo De Fuegos Artificiales na Paseo de la Alameda (pokaz nocny) - Pirotecnia Valenciana
- 17 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Valenciana
- 01:00 Castillo De Fuegos Artificiales na Paseo de la Alameda (pokaz nocny) - Pirotecnia Ricardo Caballer (RICASA)
- 18 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Ricardo Caballer (RICASA)
- 01:30 NIT DEL FOC na Paseo de la Alameda (Największy z pokazów nocnych) - Pirotecnia Caballer (Vicente)
- 19 marca:
- 14:00 mascleta na Plaza del Ayuntamiento - Pirotecnia Caballer (Vicente)
- 23:00 CREMÀ de la Falla Infantil na Plaza del Ayuntamiento (palenie głównej dziecięcej figury + pokaz nocny
- 01:00 Mascleta nocturna (pokaz nocny i mascleta w jednym - Pirotecnia Caballer (Vicente)) + CREMÀ de la Falla (palenie głównej figury dla dorosłych + kolejny pokaz nocny)
+ Do tego dochodzą jeszcze fotki i relacja z masclet ulicznych a tego jest tyle, że dopiero 10dni przed wyjazdem poznam całą listę i wybiorę, które odwiedziłbym ewentualnie.
+ Oprócz pokazów oczywiście postaram się także uwieczniać obecną kulturę i festiwalowe zwyczaje.
PS: (Pełny program jest dostępny tutaj: LINK)
=======================================================================
Kolejną sprawą jest możliwość Waszego udziału w tej imprezie przez internet. Mianowicie m.in w tych dniach, które wymieniłem poniżej możecie oglądać Mascletty i Cremę na żywo w internecie (możecie mnie wypatrywać, hah. Myślę iż bez problemu byście mnie wychwycili). Na razie jeszcze nie ma linka na ten rok do transmisji, jak tylko się pojawi podeślę na forum.
Link do transmisji: http://polskiefajerw...ticles/view/183
Następną rzeczą jaką chciałbym poruszyć jest coś dla męskiej części naszego forum.
Mianowicie mówię o Fallerze Mayor de Valencia i Fallerze Mayor de Valencia Infantil. Jak ja to nazywam, zapowiadaczki pokazów dziennych.

Szerzej można zobaczyć tutaj: LINK

O nas
Polityka Prywatności
Statystyki
Zareklamuj się
Kontakt
Pomoc