Mam pytanie... Bo na dole tych petard jest sznurek, czy to też jest zapłon? Po przez wyrwanie sznurka petarda się odpala czy co? Bo może są 2 formy odpalania, ten lont i to o czym mówie ;P Niech ktoś mnie oświeci.
-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
TC5W Big Tiger
Napisano 25 luty 2009 - 21:26
Ten sznureczek jest taki sam jak w Mega Jumbo. Polecam Ci zawiesić petardę na tym sznurku gdzieś ... będziesz miał większe prawdopodobieństwo, że petarda odpali. Poprostu proch w środku nie jest "upchany", tylko jest jego mała garstka, która wala sie po ścianach petardy, a jak powiesisz, wszystko spadnie na dół i lont bezpośrednio dojdzie do prochu, a nie tylko iskra od tego lontu
. Pozdro.
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 23 październik 2009 - 20:07
@Janek
O tuż się mylisz. Ten sznureczek jest np. do zawieszenia petardy w powietrzu. Porównajcie sobie wybuch big tigera na ziemi a w powietrzu. Duża różnica, aż uszy bolą.
O tuż się mylisz. Ten sznureczek jest np. do zawieszenia petardy w powietrzu. Porównajcie sobie wybuch big tigera na ziemi a w powietrzu. Duża różnica, aż uszy bolą.
Napisano 23 październik 2009 - 20:50
A mnie się wydaje, że to zapłon.
Mam Big Tigery jeszcze chyba i widze, że sznurek jest zalany czymś co wygląda jak siarka.
Co do tego że BT wali lepiej w powietrzu - 100% racji.
Mam Big Tigery jeszcze chyba i widze, że sznurek jest zalany czymś co wygląda jak siarka.
Co do tego że BT wali lepiej w powietrzu - 100% racji.
Napisano 23 październik 2009 - 22:52
PyroRuszek o tym też mówiłem
. Nie wiem jak z tigerami, ale w Mega Jumbo nawet TRZEBA zawiesić tak petardę, ponieważ istnieje duże ryzyko, że będzie niewybuch.
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Udostępnij ten temat:
-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

O nas
Polityka Prywatności
Statystyki
Zareklamuj się