Strona 1 z 1
Zapalarka pirotechniczna sznurkowa
Napisano 08 grudzień 2010 - 18:47
Jest to jakby rodzaj waty w bibułce nasączony jakimś roztworem i się tli Co powiecie na temat tego ustrojstwa czy warto kupować,jak długo się pali i jak szybko? czy lepiej zrobić samemu?
http://www.orka-koni...techniczna.html
http://www.orka-koni...techniczna.html
Napisano 08 grudzień 2010 - 21:02
Po zapaleniu się tli, natomiast w trakcie dmuchania zaczyna się żarzyć, umożliwiając zapalenie draski czy lontu. Reakcja tlenia trwa baardzo długo, tak więc nie jeden artykuł tą zabawką odpalimy
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 21 styczeń 2011 - 09:18
Użytkownik adi dnia 08 grudzień 2010 - 18:47 napisał
Jest to jakby rodzaj waty w bibułce
Nie mam pojęcia gdzie Ty widzisz tą bibułkę... Ta zapalarka to zwykły, gruby sznurek nasączony jakąś chemią. Tli się przez około 10-15 minut. Mam tego trochę w domu, jednak mimo wszystko wolę używać zapalniczki. Być może jest to wygodne przy używaniu petard, a te akurat mnie mało interesują więc w praktyce nie testowałem.
W punkcie sprzedaży Jorge w Zielonej Górze można było dostać taką zapalarkę za darmo.
Napisano 21 styczeń 2011 - 14:59
kiedyś miałem coś takiego i z tego co pamiętam to 2 min na 1 cm (około)
Ja taka zapalarke wkladałem w najmniejszy na rynku klucz francuski i wykorzystywałem jak najdłużej 1 sznurek.
Ale według mnie lepiej i szybciej by było zrobić sobie samemu taki sprzęt.
Ja taka zapalarke wkladałem w najmniejszy na rynku klucz francuski i wykorzystywałem jak najdłużej 1 sznurek.
Ale według mnie lepiej i szybciej by było zrobić sobie samemu taki sprzęt.
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Napisano 15 czerwiec 2011 - 20:49
heh miałem tą zapalarkę jak miałem 11/12Lat 2 sztuki tylko z początku myślałem że to są zimne ognie ale po zapaleniu uznałem że to jakieś kadzidełko czy coś
hahha Dzieci ehh .............
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

O nas
Polityka Prywatności
Statystyki
Zareklamuj się
Kontakt
Pomoc