Reformy na forum.
Napisano 11 grudzień 2006 - 20:10
Tworzę teraz nowy temat, gdyż dobija mnie sytuacja na forum. Przybyło wielu nowych użytkowników - fakt, to dobrze, że mamy więcej użytkowników - ale - no właśnie. Tu się zaczyna to ale. Jestem zdenerwowany sytuacjami związanymi z nowymi użytkownikami. Mamy tu do czynienia z młodymi użytkownikami - fakt, sam jestem młody, ale wiem co to jest netykieta i przestrzegam jej. Trzeba tu również wspomnieć o shoutboxie - pełno w nim spamu i różnych kłótni. Tak być nie powinno. Tak więc na forum powinny nastąpić poważne i konsekwentne zmiany takie jak:
- możliwość moderacji przez pomocników - w końcu powinni oni pełnić jakieś funkcję
- spam powinien być na tym forum eliminowany - surowe kary dla userów
- kłótnie - o tym już nie wspomnę - tu też powinny być stosowane kary
Nie ma po co się kłócić, lepiej nauczać młodszych userów netykiety. Proszę o komentarze dotyczacę reform - no i może Wasze propozycje.
> netykieta:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
Napisano 11 grudzień 2006 - 20:20
Trzeba tu wprowadzic reformy, bo dyscyplina sie rozjedzie. Wcale nie przesadziłem-dyscyplina-musi byc bo to jest forum a nie chat. A tak w ogóle wrócmy do spamu i kłótni na shout boxie. Jak sama nazwa shout mówi-"krzyczec"-tak, ale tez cos konkretnego lub ew. śmiesznego. Można zauważyc tez że shout box jest wykorzystywany jako narzędzie do klutni.
Jeszcze raz powiem JESTEM ZA, trzeba wprowadzic rygor.
Napisano 11 grudzień 2006 - 20:34
witus napisał:
- spam powinien być na tym forum eliminowany - surowe kary dla userów
- kłótnie - o tym już nie wspomnę - tu też powinny być stosowane kary
1. Rzeczywiście pomocnicy (czyli witus , fireman i ja ) na forum mogą tyle co zwykli użytkownicy , czyli praktycznie nic. Nie chodzi mi tu o tyle możliwości moderacji co admin i mod ale chodź trochę uproszczoną ale jednak moderacje , w niektórych działach oczywiście.
2.Myślę , ze spam na tym forum do tej pory był za słabo karany. Moja propozycja jest taka aby za każdy bezsensowny post , który ,np. został wrzucony do tematu "śmieci" karać jednym punktem karnym. Trzy punkty oznaczały by jeden warn.
3.Czasami trudno rozstrzygnąć kto ma winą i kto zaczął , więc za kłótnie obu stronę i wynikające tylko z tego aby się kłócić i wprowadzać mętlik na forum karać warnem. Ale przede wszystkim zmniejszyłbym ilość warnów z 3 do 2 do zakazu pisania.
#0 Reklamówka
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 11 grudzień 2006 - 22:14
Shitbox (shoutbox jak kto woli) niech zostanie miejscem, gdzie użytkownicy będą mogli się wyrzyć i wyszaleć między sobą. Niech admin ukryje shitbox dla niezarejstrowanych, by nie odstraszyli się ...
Jestem moderatorem na innym forum, więc też wiem troszkę jak radzić sobie z nadgorliwymi i nadpobudlimi :roll:
Napisano 12 grudzień 2006 - 09:00
A do tego mamy jeszcze Mozzile 2.0
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:16
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:25
FireMan napisał:
Zgadzam się, ale nie na ten odnośnie okresu próbnego. Ale te komendy szybkiego zgłaszania to przecież można na Gadu-Gadu wysłać
Może na ten temat wypowie się Wapster?
Napisano 12 grudzień 2006 - 14:51
Napisano 12 grudzień 2006 - 16:08
pj.patryk napisał:
Tu się zgadzam. Koniec Kropka, bez sensu okres próbny
Napisano 12 grudzień 2006 - 16:57
2. witus... spam to nie to... spam to niezamawiane treści handlowe a tutaj tego raczej nie ma... jak coś to siano w istnie konskiej ilości...
wiecej mi sie myśleć nie chce...
Napisano 12 grudzień 2006 - 17:00
Nostra napisał:
Od tego to jest Mozilla Firefox 2.0
Napisano 12 grudzień 2006 - 19:40
bo od tego jest to a od tego tamto a jeszcze od czegoś siamto
Napisano 12 grudzień 2006 - 19:46
Nostra napisał:
bo od tego jest to a od tego tamto a jeszcze od czegoś siamto
Jak ktoś sobie nie radzi z pisownią (np. Ty) no to masz pomoce przecie
Napisano 15 grudzień 2006 - 18:36
Napisano 15 grudzień 2006 - 19:08
Wtedy by sie nie myliły firmy
Napisano 24 grudzień 2006 - 23:16
#0 Reklamówka
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 24 grudzień 2006 - 23:33
Po nowym roku beda zmiany i porzadki...

O nas
Polityka Prywatności
Statystyki
Zareklamuj się
Kontakt
Pomoc