PyroMagic 2010 (Polska)
Napisano 18 grudzień 2009 - 00:51
Fireworks show in Japan 3/4 2006
http://www.youtube.c...h?v=i_y9pgDttLY
i coś o ich fajerwerkach
http://english.hanwh...t/exp/index.asp
Napisano 17 styczeń 2010 - 21:20
Napisano 17 styczeń 2010 - 21:28
fps
#0 Reklamówka
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 26 styczeń 2010 - 13:00
Tu macie dla przykłady ich pokaz z tegorocznego Hannoveru:
- część 1
- część 2
Napisano 28 styczeń 2010 - 20:41
Napisano 31 styczeń 2010 - 23:38
Użytkownik Pawex122 dnia 28 styczeń 2010 - 20:41 napisał
Ja również mieszkam w Szczecinie, ale szczerze nie wiem co masz na myśli
Napisano 01 luty 2010 - 17:09
fps
Napisano 01 luty 2010 - 23:47
Użytkownik fpshooter dnia 01 luty 2010 - 17:09 napisał
fps
Cyklicznie są jeszcze Dni Rzeki Odry (Flis Odrzański), ale to nic rewelacyjnego
2008

Napisano 02 kwiecień 2010 - 23:44
Napisano 03 kwiecień 2010 - 00:24
Chyba jednak możemy się spodziewać dobrego widowiska. Zobaczcie jaki Armageddon dali od 3min. Te saluty, brokat i w ogóle. Istna masakra
PS: albo to zobaczcie:
kolejne cudo
Napisano 03 kwiecień 2010 - 10:58
Drugi fragment jest już znacznie lepszy. Są single, miny, a co najważniejsze jest zachowana trójdzielność kolorystyczna kompozycji pionowej. Czyli zachowana jest kolorystyka w danym obszarze nieba czerwona, niebieska i zielona, bez względu czy to są miny, single czy bomby.
Szkoda że Szczecin to nie Montreal
Mam nadzieję że kumpel zdoła zdać prawko za pierwszym razem. Wtedy będę mógł wpaść również do Szczecina. Zapowiada się lato pełne atrakcji ( Dni Europy w Wawie, Władcy Ognia w Bielsku, Festiwal w Ustce, PyroMachina w Krk, PyroMagic w Szczecinie, widowisko PiroDigitala na SeptemberFest + mniejsze pokazy w okolicy, o których nie wspomnę, żeby nie dobijać mpiwowskiego
Napisano 19 maj 2010 - 12:59
Mianowicie firma goldregen wypadła z uczestników. Festiwal ma teraz 3 uczestników i ma się odbywać tylko 7-8 sierpnia a nie tak jak planowano na początku 6-8 sierpnia.
Tak sobie myślę, czy przypadkiem nie będzie tak, że konkursowych będą 3 pokazy a finałowy w wykonaniu Surexa.
Napisano 19 maj 2010 - 13:22
Mam złe przeczucia, zeszłoroczna Pyromachina a właściwie jej brak uczulił mnie na takie informacje jak przekładanie konferencji lub wykluczenie uczestnika. Czyżby gwiazdy zagrają kosztem pokazów? Tak to wygląda, moim zdanie żeby zorganizować taki festiwal potrzebna jest cała otoczka typu gry zabawy, pokazy taneczne, gastronoma, show laserowe itp ale nie gwiazdy które po bełkoczą parę chwil i zejdą ze sceny z walizką kasy za która były by piękne pokazy.
Takie moje zdanie
Pozdrawiam
Napisano 19 maj 2010 - 14:50
Napisano 19 maj 2010 - 15:30
A wracając do tematu to nie od dzisiaj wiadomo, że w Polsce, nawet na festiwalu, dla organizatorów fajerwerki często mają rolę drugorzędną. Takim gryzipiórkom trudno wytłumaczyć, że optymalna stawka za pokaz renomowanej firmy to od 100 000 zł w górę... Najbardziej boli to, że odpada jedna z najlepszych polskich firm, a zagraniczne firmy (przykład PyroMagic 2009) nie zawsze spełniają pokładane w nich nadzieje bo pewnie myślą sobie, że w takiej Polsce to nikt i tak się nie zna na pirotechnice. Potem przyjeżdża ktoś obeznany i czuje niedosyt konfrontując na żywo oczekiwania z rzeczywistością, dodam tylko, że oczekiwania często sami organizatorzy podnoszą odsyłając np. do filmów na yt z wykonań uczestników.
fps
Napisano 19 maj 2010 - 17:29
Firma Surex organizator techniczny Pyromagic, z przyczyn "obiektywnych" i nie zależnych od niej, poprosiła nas o wycofanie się z tegorocznej edycji festiwalu.
Miasto chciało wyeliminować jednego uczestnika zagranicznego, ale zdaniem Surexu takie rozwiązanie byłoby niekorzystne dla festiwalu, ponieważ rozmowy z uczestnikami były już bardzo zaawansowane, co przyjęliśmy ze zrozumieniem i bez protestu.
Zobaczymy co przyniesie przyszły rok
Pozdrawiam,
ZK
Napisano 17 czerwiec 2010 - 14:34
Cytat
(3×17.000 EUR) i obejmuje koszt pokazu i transportu materiałów pirotechnicznych na miejsce pokazu.
Czyli w Ustce firmy dostaną 5 tys. euro więcej. Jestem bardzo ciekaw czy różnica będzie zauważalna.
Napisano 17 czerwiec 2010 - 15:09
Vel też jestem ciekawy jak wypadnie Szczecin w stosunku do Ustki, a jeszcze bardziej jestem ciekawy jak wypadną polskie firmy w konfrontacji z zagranicznymi. Myślę, że różnice będą widoczne, prawie 30% wyższy budżet przy o 1/5 krótszym czasie trwania pokazów musi zostać odwzorowany jeśli nie w ilości, to przynajmniej w jakości użytego materiału, albo poprzez użycie większych kalibrów. Spodziewam się, że pokazy w Ustce będę dodatkowo znaczniej bardziej dynamiczne niż te w Szczecinie
Swoją drogą budżety pokazów na naszych 2 największych festiwalach stoją obecnie na prawdę na dość przyzwoitym poziomie, chociaż wiadomo jakby wynosiły one 30-35k euro/15-16 min. pokaz to by była inna bajka i chętnych do strzelania byłoby pewnie więcej niż miejsc.
Jedno jest wg. mnie niepotrzebne, a mianowicie jakiekolwiek ograniczanie twórców, poprzez wyznaczanie warunków dodatkowy, co ma miejsce szczególnie w Ustce, 5 min. pod dyktando sponsorów to o 5 min. za długo...
fps
Napisano 08 lipiec 2010 - 19:14
Zagrają:
07.08.2010 - sobota
AQUAVOICE
MAREK BILIŃSKI
DJ INSECT
8.08.2010 - niedziela
POLARIS
WOLFRAM SPYRA I ROKSANA VIKALUK
DJ SAMUEL WILDE
======================================