-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Ustceki Festiwal Sztucznych Ogni 2010 - NOWA FORMUŁA
Napisano 04 lipiec 2010 - 21:47
Komentować pokazów na razie nie będę, poczekam na dobre filmy. Moje przewidywania potwierdziły się w 100% Po pierwsze, jakość festiwalu spadała znacząco w tym roku. Spokojnie można powiedzieć, że pokazy na Władcach Ognia miały podobną jakość (tyle, że pogoda utrudniała ich podziwianie w pełnej krasie). Po drugie klasyfikacja "zgodnie z planem". Blikas na prawdę zasłużył na zwycięstwo. Nakaja póki nie poprawi się pod względem stosowania sekwencerów niestety nie ma szans na zwycięstwa. Jakoś materiału to jedno, ale jakość widowiska jako całości to już zupełnie inna bajka.
fps
fps
Napisano 05 lipiec 2010 - 10:17
Mi również najbardziej podobał się pokaz firmy Blikas ale również fajny był jak dla mnie pokaz Grom Zbig
szczególnie ostatnie sekundy
Napisano 05 lipiec 2010 - 15:47
witam witam
Wkońcu spełniło się moje marzenie, które planowałem od kilku lat
Namówiłem rodziców na wyjazd do Ustki
W skrócie ocenie firmy, które brały udział w tym festiwalu.
Nakaja Art
-Firma ma już za sobą sporo świetnych realizacji pokazów, jednak z przykrosią muszę powiedzieć, że nie dorośli jeszcze do udziału w festiwalach sztucznych ogni.Pokaz, który zaprezentowali w ustce nadawał się na jakieś duże wianki, ale nie na festiwal.W pokazie zabrakło tak zwanego "wooow" ze strony publiczności, co bylo w każdym pozostałym pokazie.Miejmy nadzieje, że firma w przyszłych latach pokaże nam naprawdę świetne show pirotechniczne na jakimś festiwalu.
Goldregen
-Widowisko firmy Goldregen było na wiele wyższym poziomie niż ich poprzedników,jednak spodziewałem się trochę lepszego pokazu.Wielkim plusem jest to, że firma używała single shotów na całej długosci molo pod bardzo niskim kątem.Kolejnym atutem są miny wodne, gdy zostały odpalone słychać było to klasyczne "woow" ze strony publiczności czego zabrakło w pokazie nakaji.Firma jak najbardziej zasłużyła na 2 miejsce.
Blikas
-Co tu dużo mówić
Najlepszy pokaz jaki w życiu widziałem.Firma już w pierwszych sekundach przesądziła losy polskich firm.Ostatnie sekundy były tak intensywane że nie nadążyłem wybierać kierunku do robienia zdjęć, bomby strzelały jak karabin maszynowy.W tym pokazie niestety nie było słychać "woow" ponieważ bomby na to nie pozwalały :>
Nie zapomne miny jednego usera forum( nie powiem kto to, żeby się nie obraził
) Stał jak wmurowany i obserwował z zachwytem pokaz tak jak cała reszta widzów.Podsumowując życzę Litwie dalszych sukcesów a publiczności oglądających ich widowiska niezapomnianych wrażeń.
Grom Zbig
-Po raz kolejny firma Grom Zbig z Częstochowy pokazała klasę.Scenariusz był podobny do tego zeszłorocznego, jednak nadal zrobił furrorę wśród publiczności.Szczególną cechą tego pokazu było to, że firma użyła bomb 8" co jest żadko spotykane w polsce, jednak prawdopodobnie 1 sztuka nie odpaliła ale nie są to pewne info.Mam nadzieje, że firma wkońcu dostanie jakąś propozycje uczestnistwa w festiwalu zagranicznym, i jetem pewniem, że zajęła by miejsce na podium.
Moje zdjęcia z pokazów :
Część pierwsza - przygotowania do pokazów
http://img16.imagesh...g/img8411q.jpg/
Pozostałe zdjęcia wkrótce
pozdrawiam Kamil Sz.
Wkońcu spełniło się moje marzenie, które planowałem od kilku lat
Nakaja Art
-Firma ma już za sobą sporo świetnych realizacji pokazów, jednak z przykrosią muszę powiedzieć, że nie dorośli jeszcze do udziału w festiwalach sztucznych ogni.Pokaz, który zaprezentowali w ustce nadawał się na jakieś duże wianki, ale nie na festiwal.W pokazie zabrakło tak zwanego "wooow" ze strony publiczności, co bylo w każdym pozostałym pokazie.Miejmy nadzieje, że firma w przyszłych latach pokaże nam naprawdę świetne show pirotechniczne na jakimś festiwalu.
Goldregen
-Widowisko firmy Goldregen było na wiele wyższym poziomie niż ich poprzedników,jednak spodziewałem się trochę lepszego pokazu.Wielkim plusem jest to, że firma używała single shotów na całej długosci molo pod bardzo niskim kątem.Kolejnym atutem są miny wodne, gdy zostały odpalone słychać było to klasyczne "woow" ze strony publiczności czego zabrakło w pokazie nakaji.Firma jak najbardziej zasłużyła na 2 miejsce.
Blikas
-Co tu dużo mówić
Nie zapomne miny jednego usera forum( nie powiem kto to, żeby się nie obraził
Grom Zbig
-Po raz kolejny firma Grom Zbig z Częstochowy pokazała klasę.Scenariusz był podobny do tego zeszłorocznego, jednak nadal zrobił furrorę wśród publiczności.Szczególną cechą tego pokazu było to, że firma użyła bomb 8" co jest żadko spotykane w polsce, jednak prawdopodobnie 1 sztuka nie odpaliła ale nie są to pewne info.Mam nadzieje, że firma wkońcu dostanie jakąś propozycje uczestnistwa w festiwalu zagranicznym, i jetem pewniem, że zajęła by miejsce na podium.
Moje zdjęcia z pokazów :
Część pierwsza - przygotowania do pokazów
http://img16.imagesh...g/img8411q.jpg/
Pozostałe zdjęcia wkrótce
pozdrawiam Kamil Sz.
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Zareklamuj Swoją firmę w największym polskim forum o fajerwerkach!
Napisano 06 lipiec 2010 - 17:38
W sieci są już filmiki ze wszystkich pokazów:
1. Blikas
2. Goldregen
3. Nakaja
4. Grom-Zbig ( poza konkursem )
1. Blikas
2. Goldregen
3. Nakaja
4. Grom-Zbig ( poza konkursem )
Napisano 25 lipiec 2010 - 06:17
Mój film o IX Festiwalu Sztucznych Ogni - Ustka 2010:
PS: jak możecie to oglądajcie w wersji 720p.
PS: jak możecie to oglądajcie w wersji 720p.
Napisano 26 lipiec 2010 - 20:19
Moja opinia ze względu na muzykę: Nakaja Art - żart. Grom-zbig - kpiny (to jakiś festiwal kiełbasy jest?). Blikas - w porządku. Goldregen - rewelacja - tego właśnie oczekuję od pokazów pirotechnicznych. Ma być klimat, tajemnica. Dla mnie pokazy pirotechniczne to podróż. I nie zabierze mnie w tą podróż ktoś kto nie potrafi oczarować symbiozą muzyki z tym co się dzieje na niebie. Choćby nie wiem jak potrafił strzelać to bez dobrego tła muzycznego będzie to jak plastikowe sztućce.
Napisano 26 lipiec 2010 - 20:44
Pokaz Goldregena spodobałby Ci się jeszcze bardziej, gdyby audio nie przesunęło się względem video o ok. 2 sek.
Osobiście uważam że idealne połączenie to to, zaprezentowane w Ełku - gdzie przez przeważającą część widowiska cała widownia miała ciarki na karku
Pokazy Grom-Zbigu to przede wszystkim temperament i polot, który w pełnym wymiarze czuje się na żywo.
Osobiście uważam że idealne połączenie to to, zaprezentowane w Ełku - gdzie przez przeważającą część widowiska cała widownia miała ciarki na karku
Pokazy Grom-Zbigu to przede wszystkim temperament i polot, który w pełnym wymiarze czuje się na żywo.
#0 Reklamówka
Tutaj może być Twoja reklama!
Napisano 27 lipiec 2010 - 01:13
A powiem Ci velibrum, że Goldregen w Ełku muzycznie już mi się nie podoba. Zbyt duże odległości nastrojów. Ja to chyba cierpię na syndrom MPPiL i szukam w tego typu show magii. Za to Goldregen miał fajną dramaturgię w Ełku'2009. Uważam, że w 2009 pokaz Goldregenu był ciekawszy pod względem zarówno muzycznym jak i pirotechnicznym. Dla mnie rewelacja.
Udostępnij ten temat:
-
4 stron
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

O nas
Polityka Prywatności
Statystyki
Zareklamuj się